همايش ملي شناخت و معرفي مزيتها و ظرفيتهاي احياء و بهرهبرداري از اماکن تاريخي و فرهنگي که در 22 و 23 ارديبهشت ماه سال 1388 برگزار شد اهداف بسياري را نشانهگذاري کرد که بيشترين آنها را ميتوان در توضيح هويت ملي، شرح ابعاد اقتصادي، نقش آگاهي عمومي و جلب نظر جامعه ذينفعان خلاصه کرد.
تهيه سند احياء و بهرهبرداري از اماکن تاريخي و فرهنگي در سال 87 نظر مثبت جامعه متخصصان، احساس ضرورت معرفي فعاليتهاي بنيادي انجام شده، جلب نظر و مشارکت بخش خصوصي و جامعه کارشناسان و نکات ريز و درشت بسياري ديگر ، موجب فراهم شدن انگيزه کافي براي برگزاري اين همايش شد.
برنامهريزيها براي ارايه مقالهها در 9 محور شامل مباني نظري، تعاريف و مفاهيم اصلي احياء و بهرهبرداري؛ جايگاه اصول حفاظت و مرمت در احياء و بهرهبرداري؛ ارزيابي تجارب احياء و بهرهبرداري؛ بررسي و معرفي تجارب احياء و بهرهبرداري؛ چگونگي تشخيص آثار قابل احياء؛ چگونگي انطباق ظرفيتهاي اثر با نيازهاي معاصر؛ اقتصاد احياء و بازار سرمايه؛ نظام حقوقي، مديريت و بهره برداري از آثار احيا شده و نسبت احياي آثار تاريخي با برنامههاي توسعه پيشنهاد و ارايه شد.
با استقبال قابل توجه جامعه حرفهمندان و علاقمندان از تعداد نزديک به 130 چکيده مقاله ارايه شده 70 چکيده مقاله برگزيده شد که در کتاب مجموعه چکيده مقالات گردهمايي ملي احياء چاپ و در طول برگزاري همايش منتشر شد.
همايش ملي شناخت و معرفي مزيتها و ظرفيتهاي احياء و بهرهبرداري از اماکن تاريخي و فرهنگي با مشارکت نهادهايي چون دانشگاه تهران، دانشگاه شهيد بهشتي، دانشگاه علم و صنعت ايران، دانشگاه هنر، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وازرت کشور (سازمان شهرداريها و دهياريهاي کشور ) و وزارت مسکن و شهر سازي برگزار شد.
ناشر کتاب 646 صفحهاي مجموعه مقالات نخستين همايش ملي شناخت و معرفي مزيتها و ظرفيتهاي احياء و بهرهبرداري از اماکن تاريخي و فرهنگي صندوق احياء است. /118
انتهای پیام/