روابط 1500 ساله ايران و کره در موزه ملي بررسي شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)استاد دانشگاه هانيانگ در اين نشست تخصصي که در سالن نشست تخصصي موزه ملي ايران برگزار شده بود گفت: سال‌ها پيش از ظهور اسلام، ايران و کره روابط تجاري گسترده‌اي را از طريق دريا و راه‌هاي زميني چون جاده ابريشم داشته‌اند.

پروفسور هي.سو.لي اضافه کرد: اگر چه منابع مستند محدودي از اين روابط در اختيار ما است اما در مجموع مراودات تجاري اين دو کشور را اثبات مي‌کند.

وي از جمله اين منابع به فنجان‌هاي شيشه‌اي به دست آمده از مقبره‌هاي باستاني در جيونگ جو، پايتخت امپراتوري شين اشاره کرد و گفت: بيشتر اين فنجان‌ها نيز در مقبره‌هاي قرن پنجم و ششم عربستان و ايران به دست آمده‌اند.

وي در ادامه گفت: جام نقره‌اي با نقوش تصوير آناهيتا به عنوان الهه‌ ايراني به همراه مهره‌اي کوچک منقوش به تصوير انسان، نيم‌تنه‌هاي سفالي و مجسمه‌هايي که توسط بازرگانان ايراني هديه داده مي‌شدند در کره کشف شده است.

به گفته اين استاد دانشگاه؛ با ظهور اسلام، روابط فرهنگي ايران و کره به سبب روابط تجاري ايران و چين از طريق مسيرهاي دريايي شتاب بيشتري به خود گرفت.

وي به 20 کتاب اسلامي متعلق به قرن‌هاي نهم تا شانزدهم ميلادي اشاره کرد و بيان داشت: اين کتاب ها توسط 17 دانشمند مسلمان چون ابن‌خردادبين، سليمان التجير، مسعودي و غيره نگاشته شده و رابطه مستقيم مسلمان و کره‌اي‌ها را نشان مي‌دهد.

هي.سو.لي با ببان اينکه مسلمانان در اواخر سلسله گوريو و اوايل سلسله چوسان، جوامع خود را تشکيل دادند، اظهار داشت: جوامعي که در آن توانستند آداب و سنن خود را در کنار شعار مذهبي اسلام حفظ کنند.

وي در پايان يادآور شد: برخلاف تصورات و ذهنيات گذشته که نفوذ فرهنگ ايراني در کره را از دهه 70 ميلادي با شدت گرفتن نفت و رشد بازار ساخت و ساز مي‌دانند، بايد گفت، نفوذ اسلام يا فرهنگ ايراني در کره به صدها سال پيش برمي‌گردد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389043051