بهروز مرقابي به مرمت موضعي قلعه بين سالهاي 1384 تا 1387 اشاره کرد و گفت: در طرح ساماندهي، اين قلعه به عنوان موزه قلعه تعريف شده بنابراين به هيچ عنوان امکان ساخت و ساز در داخل قلعه وجود ندارد.
وي اصليترين کار در اين طرح را استحکام بخشي و حفظ وضعيت موجود عنوان کرد و بيان داشت: در اين طرح، تکميل دو يا سه برج از برجهاي قلعه براي ايحاد فضاهايي به منظور ارائه محصولات فرهنگي به بازديدکنندگان لحاظ شده است.
اين کارشناس ادامه داد: قلعه رودخان، يکي از قلعههاي نظامي و دفاعي ايران است که قدمت آن، دست کم به دوره سلجوقيان بازميگردد.
وي با اشاره به اينکه قلعه رودخان تا مدتها به عنوان مقر حکومتي و دفاعي و در مواردي متروکه بوده است اظهار داشت: در سال 1830 ميلادي، اين قلعه توسط يک مامور روسي به نام \"خود اسکو\" شناسايي شد.
به گفته اين مرمتگر؛ کتيبه شناسايي شده توسط فرد روس ياد شده بيانگر اين مطلب است که اين قلعه بين سالهاي 918 تا 921 هجري قمري توسط حاکم وقت بازسازي شده است.
وي با اشاره به راه شيبدار و فاصله دو کيلومتري اين قلعه 5/2 هکتاري تا روستاي رودخان بيان داشت: اين قلعه 5/2 هکتاري داراي 44 برج، يکي از بزرگترين قلعههاي منطقه به شمار ميرود و مصالح آن از سنگ و ساروج و قسمتهاي بالايي آن از آجر و ملات و ساروج تشکيل شده است.
مرقابي يادآور شد: در ورودي اين قلعه از سمت شمال، داراي دو قسمت حيات غربي و شرقي است، حيات غربي شاه نشين و حيات شرقي قراولخانه با به قولي وزيرخانه بوده است./118
انتهای پیام/