بر اساس گزارش هاي منتشره، ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز با همکاري وزارت اطلاعات در حال شناسايي عوامل دخيل در مافياي سيگار است و ظاهرا تعدادي از اعضاي اين شبکه که يک «شبکه اختاپوسي» توصيف شده است، شناسايي هم‌شده‌اند. براساس اطلاعاتي که تاکنون در اين باره منتشر شده است مافياي سيگار از مرزهاي ورودي کشورتا انبار و مراکز عرضه خرده‌فروشي سيگار در شهرهاي مختلف کشور عامل داشته و به صورت سازمان‌يافته و بارزي عمل مي‌کند.

اگرچه در کشور ما نيز تا حدودي افکار عمومي از عوامل دخيل در قاچاق سيگار مطالبي خوانده و شنيده اند. از جمله سايت تابناک که رسانه منتسب به مافياي قاچاق سيگار در کشور شناخته مي شود. موضوعي که در محافل دانشجويي به کرات در اين خصوص پرسش گري شده و پاسخ درخوري به آن ارايه نشده است.

اما در هفته هاي گذشته اخبار جديدي در حوزه قاچاق سيگار در کشور منتشر شد که عليرغم اهميت و گستره بالاي اين خبرها، سايت تابناک ترجيح داده همچنان از ورود به مقوله سيگار خودداري کرده و ابهامات موجود را تشديد کند.

خبرهايي که جالب نيستند!

سايت تابناک مدعي است به کوچکترين مشکلات در هر گوشه از کشور که باشد واکنش نشان داده و به اظهار فضل و رهنمود مي پردازد. ولي پرسش اينجاست که آيا رويه اين سايت و گردانندگان مجهول الهويه آن واقعا يکسان است.

پاسخ به اين پرسش منفي است. چرا که گردانندگان اين سايت هيچگاه تمايلي به ورود به معضل قاچاق سيگار را در کشور ندارند و همواره از کنار اين موضوع گذر مي کنند! در عوض اخباري همچون، مرغي که فکر مي کند پنگوئن است، بيماري گربه سانان ايراني، کوتاهي و بلندي ميله يک پرچم، رواج توريسم جنسي در برزيل و ... از اهميت بيشتري نزد گردانندگان اين سايت برخوردار است.

اين که چرا قاچاق سيگار و مافياي فوق ثروتمند آن که جان و مال زنان و مردان اين کشور را نشان گرفته کم اهميت تر از مرغ و گربه و اندازه ميله پرچم و توريسم جنسي برزيل است، موضوعي است که گردانندگان تابناک بايد به آن پاسخ دهند.
اما اخبار مهمي که سايت تابناک واکنشي در قبال آن ها نداشته است.

خبر اول: مافياي قاچاق سيگار اختاپوسي عمل مي‌کند

تيرماه بود که سعيد مرتضوي رئيس ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بيان اينکه مافياي قاچاق سيگار به صورت اختاپوسي عمل مي‌کند، گفت: اقدامات براي شناسايي اين مافيا با همکاري وزارت اطلاعات ، نيروي انتظامي و شرکت دخانيات درحال انجام است.

به گفته مرتضوي اين مافيا از مرزهاي کشور تا انبارها و عرضه سيگار به صورت سازمان يافته و باندي عمل مي کند.

وي افزود: بخش عمده قاچاق سيگار مربوط به باندهاي مافيايي سازمان دهي شده است ، ضمن اينکه اين باندها به صورت کلان عمل مي کنند و سالهاست که به آن اشتغال دارند.
اگر در روزهاي آينده سايت تابناک در خصوص ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ضعف در عملکرد اين نهاد و رييسش گزارش هايي را به قلم تحرير درآورد، تعجب نکرده و ارتباط آن با اين خبر را در ذهن داشته باشيد.


خبر دوم: قاچاق سيگارهاي سمي و آلوده به کشور

اوايل مرداد ماه بود که شرکت دخانيات ايران اعلام کرد، نمونه‌هاي مختلفي از سيگارهاي قاچاق شده به کشور را براي بررسي احتمال وجود اورانيوم ضعيف شده در توتون آن‌ها به سازمان انرژي اتمي براي آزمايش ارسال مي‌کند.

بر اساس اخبار منتشره، مافياي سيگار در ايران براي کسب سود بيشتر اقدام به قاچاق سيگارهايي به کشور کرده که از سوي ساير کشورها به علت مشکوک به آلوده بودن خريداري نشده است. از سوي ديگر اين روزها مافياي سيگار کشور اقدام به قاچاق سيگارهاي کهنه و مانده در بازارهاي جهاني به بهايي تقريبا رايگان کرده است.

اين خبر نيز با وجود گستره، اهميت و گردش مالي چندصد ميلياردتوماني در سال مورد توجه گردانندگان سايت تابناک قرار نگرفت!

خبر سوم: ممنوعيت فروش سيگار در دکه هاي مطبوعاتي

و بالاخره در روزهاي اخير نيز خبر رسيد، در راستاي پيشگيري و مبارزه با قاچاق کالاهاي دخاني در سطح فروش و عرضه توسط دکه‌هاي مطبوعاتي ممنوع اعلام شد.

براساس اين ابلاغيه ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تمام استانها در جهت اجراي بهينه طرح مبارزه با قاچاق محصولات دخاني، دکه‌هاي مطبوعاتي مجاز به عرضه سيگار نيستند و عرضه سيگار از طريق اين دکه ها ممنوع است.

در اين راستا جلسه هماهنگي با شهرداري و مجامع امور صنفي استانها برگزار شده و با دکه‌هاي مطبوعاتي عرضه کننده سيگار برخورد مناسب خواهد شد.

و خب طبيعي است که هر جا خبر از سيگار و قاچاق آن است، چندان مورد توجه سايت تابناک قرار نخواهد گرفت. اين که اجراي طرح مذکور از چه اهميتي برخوردار بوده و چه تاثيراتي در پي دارد، موضوعي است که سايت تابناک بنا به وابستگي ها و معذوريت هايي که دارد، قادر به پرداختن به آنها نيست.

انتهای پیام/

کد خبر 1389051340