اجراي موسيقي سنتي توسط حسام الدين سراج و برگزاري يک نمايشگاه از ديگر برنامه هاي اين جشن اعلام شده است .
در اين راستا نشستي با حضور مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان و نمايندگان بخش خصوصي؛ شرکتهاي بينالمللي هماسون و وابل نوش زيار( توليد کننده آب معدني ماءالشعير و نوشيدنيهاي طبيعي در ايران) از جمله حاميان برگزار کننده اين جشنواره برگزار شد.
رجمتاله عباسنژاد در اين نشست، با اشاره به ثبت ملي دماوند در تاريخ 16 آذر ماه سال 85 گفت: پس از ثبت، قله، يک محور کوهپيمايي و گردشگري و برخي از دامنههاي اطراف، به عنوان چند منطقه نمونه گردشگري از جمله؛ آب گرم لاريجان، زيار، لاسم، نوا و اسک آمل تعريف شدند. همچنين حفاظت از قله نيز به دليل مسائل مربوط به محيط زيست در دستور کار قرار گرفت.
وي با اشاره به اينکه سرمايهگذاري مربوط به دماوند با در نظر گرفتن ملاحطات ميراث فرهنگي نهايي و ابلاغ شده است اظهار داشت: سرمايهگذاران تاکنون در دو منطقه زيار و لاسم برنامههاي مفصلي ارائه کردهاند.
عباسنژاد با بيان اينکه حفاظت، صيانت و بهرهبرداري بهينه براساس ضوابط آثار ثبت شده به طور جدي در دستور کار ماست تأکيد کرد:در اين راستا بهرهبرداري از گردشگري و سرمايهگذاري مطلوب بر اساس ضوابط حاکم بر عرصههاي دماوند ضروري است تا بيش از گذشته اين قله و اطراف آن به جهانيان معرفي شود.
به گفته اين مقام مسئول؛ بر همين اساس، قصد داريم هر ساله در سالروز ثبت ملي دماوند، جشنوارهاي برگزار کرده و اهميت اين اثر طبيعي و ملي را به نمايش بگذاريم. همچنين درنظر داريم دبيرخانه دائمي حفاظت، صيانت و بهره برداري از اثر طبيعي دماوند را با کمک بخش خصوصي تشکيل دهيم.
مديرکل ميراث فرهنگي استان مازندران به فرهنگهاي مرتبط به دماوند که در طول تاريخ شکل گرفته و به نوعي در اين منطقه استمرار دارند اشاره کرد و افزود: اهميت و عظمت دماوند از لحاظ فيزيکي، تاريخي، اسطورهشناسي، فولکوريک، مردمشناسي و باستانشناسي بر کسي پوشيده نيست.
وي از شناسايي دست کم 10 ميراث معنوي ناملموس مربتط با دماوند خبر داد و گفت: مراسم سنتي برف چال و زن شاهي در روستاي اسک آمل، کشتي لوچو تداعي کننده ماجراي به بند کشيدن ضحاک ماردوش توسط کاوه آهنگر، نورگون( آتش زدن گياه گون براي شادماني خبر به بند کشيدن ضحاک در تابستان هرسال)،شيرواره، سيزده شو از مهمترين رسوم ياد شده به شمار ميروند.
اين مقام مسئول بيان داشت: هماکنون پرونده آثار ياد شده براي ثبت در فهرست آثار ملي معنوي به شوراي عالي ثبت سازمان ميراث فرهنگي ارسال شدهاند.
عباسنژاد در پايان گفت:در افق چشماندار بيست ساله و تا سال 1404 پيشبيني شده که بيش از 20 ميلون گردشگر به کشور وارد شوند و به طور حتم، استان مازندران و عرصه و قله دماوند به عنوان نماد شاخص استان مازندران، نقش مهمي در جذب گردشگر خارجي خواهد داشت که در اين راستا معرفي آن در سطح جهاني بسيار تاثيرگذار خواهد بود./118
انتهای پیام/