رحمت اله عباسنژاد از تهيه و آمادهسازي 200 پرونده ثبتي ديگر براي ثبت در فهرست آثار ملي خبر داد و گفت: همچنين در راستاي تکميل نقشه باستانشناسي کشور نزديک به دو هزار و 300 اثر در استان شناسايي شدهاند.
عباسنژاد بر بر تسريع در تعيين بافتهاي تاريخي تاکيد کرد و گفت: شهرهاي ساري با 130 هکتار، بابل 125 هکتار، آمل 122 هکتار، بابلسر 50 هکتار، قائمشهر 16 هکتارو آلاژ 60 هکتار داراي بافتهاي تاريخي ارزشمندي هستند که ضوابط و نقشههاي آنها تهيه و به استان ابلاغ شده است.ضوابط و نقشههاي چند روستاي تاريخي نيز در حال تهيه و در آستانه ثبت ملي قرار دارند.
اين مقام مسئول در مورد ميراث ناملموس و معنوي گفت: 50 اثر مربوط به فرهنگ عامه، سنتهاي شفاهي، هنرهاي نمايشي، آئينها،جشنها و رسمهاي مربوط به طبيعت و کيهان نيز شناسايي شده و پرونده ثبتي آنها نيز در حال تهيه است.
وي با بيان اينکه تاکنون 9 پرونده ثبتي در فهرست آثار ملي تکميل و ارسال شده است گفت: از جمله اين آثار ميتوان به کشتي لوچو، عيد مردگان،مراسم نورگون، نقلها و منظومههاي مازندران و ... اشاره کرد.
عباسنژاد با اشاره به ثبت ميدان شهداي شهرساري در فهرست مکان رويدادهاي انقلاب اسلامي به عنوان اولين اثر بيان داشت: پرونده ثبت ملي پنج قرآن نفيس و ضريح امامزادگان نيز به عنوان آثار تاريخي منقول تکميل و به شوراي ثبت ارسال شده و در مجموع پرونده ثبت ملي 20 اثر منقول، در دستور کار قرار دارد.
وي ثبت مالکيت معنوي در بخش صنايعدستي و هنرهاي سنتي را يکي از دغدغههاي مهم سازمان و دولت عنوان کرد و اظهار داشت: هماکنون پرونده ثبت ملي پنج اثر چون؛ لاکتراشي، نمدمالي و ابريشم تهيه و به شوراي ثبت ارسال شده است.
مدير کل ميراث فرهنگي استان مازندران با بيان اينکه هماکنون ثبت جهاني جنگلهاي هيرکاني و باغ عباسآباد بهشهر در دستور کار قرار دارد بيان داشت: نزديک به 450 اثر طبيعي واجد ثبت استان براي ثبت در فهرست آثار ملي و جهاني شناسايي شده، همچنين پرونده هشت اثر ميراث طبيعي شامل کوه، رودخانه، چشمه، آبشار، جنگل و آبگرمهاي معرفي، تکميل و ارسال شده است.
اين مقام مسئول به قله دماوند در شهرستان آمل به عنوان اولين اثر ميراث طبيعي ثبت شده در فهرست آثار ملي، چشمه سورت در شهرستان ساري به عنوان دومين اثر و درياچه ولشت چالوس به عنوان سومين اثر طبيعي اشاره کرد.
اين مقام مسئول در ادامه از شوراي شهر، شهرداريها و استانداريها خواست که نام برخي از خيابانها و ميادين شهر به نام دماوند مزين شود.
وي تشکيل دبيرخانهاي به نام دماوند با هدف حفاظت، صيانت و معرفي بهرهبرداري از اين عرصه منحصر به فرد طبيعي و فرهنگي را پيشنهاد کرد و در ادامه خواستار برگزاري سالانه چنين همايشي با حضور مسئولان کشوري، صاحبنظران، ورزشکاران، هنرمندان، تشکلها، سازمانهاي مردمنهاد و اقشار مختلف فرهنگي شد.
عباسنژاد با اشاره به ظرفيتهاي بسيار فرهنگي، تاريخي، صنايعدستي و هنرهاي سنتي و بقاع متبرکه امامزادگان در سرزمين سبز علويان افزود: خوشبختانه با همت و محوريت استانداري امکان جذب سرمايهگذار، در اين زمينهها فراهم شده است.
وي با بيان اينکه سرمايهگذاران، بستههاي مختلف سرمايهاي موجود در عرصههاي طبيعي و فرهنگي نهفته در دماوند را درک کردهاند افزود: هماکنون سرمايهگذاراني چون شرکت وابل نوش زيار قصد سرمايهگذاري در پروژههاي مختلف چون گردشگري و دهکده سلامت را دارند./119
انتهای پیام/