وي ادامه داد: پايه اين پيکره از سنگ گرانيت گنجنامه با ابعاد 115 در 80 سانتي متر و وزن يک هزار و 200 کيلوگرم است.
مدير کل ميراث فرهنگي اين استان تصريح کرد: ساخت مجسمه نيم تنه عارف قزويني توسط يکي از هنرمندان مجسمه ساز همدان صورت گرفته است.
بيات با توضيح در مورد شخصيت و زندگينامه اين شاعر بزرگ افزود: وي يکي از شعراي ملي و دوستدار وطن بود که در حدود سال 1259 شمسي در قزوين پا به عرصه وجود گذاشت.
وي با اشاره به اينکه عارف مسلط به صرف و نحو عربي بود، اظهار داشت: اين شاعر برجسته هنر خوشنويسي شکسته و نستعليق را نزد استادان فن آموخت ضمن اينکه اشتياق بسياري به ادبيات و موسيقي داشت.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري همدان در خصوص آثار عارف قزويني گفت: او کتابي به بزرگي ديوان حافظ، حاوي اشعار و تصنيفهاي وطني دارد که اين کتاب همزمان با اواخر سلطنت اجار در برلين چاپ و در کشور منتشر شد.
اين مقام مسئول تصريح کرد: بزرگترين امتياز عارف تصنيف سازي است و يکي از مهمترين و مشهورترين آثار عارف در دوره مشروطيت غزل پيام آزادي است که پس از فتح تهران سروده شد.
بيات در ادامه اظهار داشت: عارف قزويني به دليل ارادت و زندگي سختي که سالهاي آخر عمرش در همدان سپري کرد خواستار دفن پيکرش در آرامگاه بوعلي سينا شد که جامعه هنري در آن زمان مقارن با دوم بهمن ماه 1312 به اين خواسته جامه عمل پوشاند و به کوشش سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اين نيم تنه در موزه آرامگاه بوعلي قرار گرفت.
111/
انتهای پیام/