معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي ارزشهاي فرهنگي جمعيت دماوند با سبلان را متفاوت دانست که هر يک ارتباط مشخصي با جامعه انساني خود برقرار کردهاند.
علويان صدر با بيان اينکه در تمامي مقاطع تاريخي، فرهنگ، فراتر از موضوع زمان و مکان معرفي شده به ظرفيتسازي و فرهنگسازي اشاره کرد و گفت: بهرهبرداري با استفاده از ارزشهاي فرهنگي بهترين الگو براي حيات مداوم منابع طبيعي است.در صورت ظرفيـتسازي و فرهنگسازي، خود مردم، ميتوانند به عنوان حافظان واقعي طبيعت وارد ميدان شوند.
وي هدف از ثبت ملي قله دماوند را معرفي اين اثر در سطح بينالمللي عنوان کرد و بر توجه مردم، سرمايهگذاران و علاقهمندان به دماوند تاکيد کرد.
اين مقام مسئول، طبيعت را به عنوان بستر و خاستگاه الگوها و عناصر فرهنگي که باعث رشد و تبلور فرهنگ در جامعه ميشوند عنوان کرد و افزود: بدون شناخت الگوهاي فرهنگي و درک ارتباط متقابل آنها از انسان و طبيعت نميتوان فرهنگي با دوام و مؤثر داشت و طبيعت، بستر و خاستگاهي براي تجلي ارزشهاي انسان است که در آن، ارزشهاي خود را متجلي ميکند.
علويان صدر با اشاره به نبوغ بشري و ارتباط متقابل فضا و انسان در استفاده از آب، باد، بادگير، قنوات و سازههاي آبيشوشتر بيان داشت: به رغم عمر کوتاه انسان، طولاني بودن عمر فرهنگ، موضوعي است که با الهام از طبيعت در قالب فرهنگهاي ايراني تبلور يافته و ريشهاي براي ايجاد يک خط فکري و جريان فرهنگي ايجاد ميکند.
اين مقام مسئول با اشاره به ثبت جهاني 17 اثر ملموس از سال 58 تا 69 بيان داشت: از سال 84 تا 89 نيز 5 اثر در حافظه جهاني يونسکو ثبت شده است./119
انتهای پیام/