رونمايي از تنديس حاج رسول صدقياني، بازاري مشروطه خواه

به گزارش ميراث آرياchtn)) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، در سالروز صدور فرمان مشروطه، خانه مشروطه تبريز ميزبان علاقمندان به تاريخ مشروطه، مشروطه پژوهان و مسئولين استاني بود.

در اين مراسم، ضمن خير شمردن ثبت جهاني بازار تبريز در آستانه اين اتفاق تاريخي، و با بررسي ابعاد مختلف اين قيام اثرگذار در تاريخ کشور، بر نقش بازاريان در قيام مشروطه تاکيد شد.
نوه دختري حاج رسول صدقياني، مجاهد مشروطه خواه که از تجار و بازاريان مهم عصر خود و از موسسين مرکز غيبي تبريز بود، ضمن ارائه سخناني، از اقدامات صورت گرفته در سالهاي اخير در راستاي معرفي اين بزرگان تقدير کرد.

آقاي سامع زاده همچنين بخشهايي از زندگي و مبارزات حاج رسول صدقياني را تشريح کرد و از اثر گذاري بازار و بازاريان در اين انقلاب سخن گفت.

گفتني است در انقلاب مشروطيت کربلايي علي مسيو با همکاري گروهي از ياران و همفکران خود مانند حاج رسول صدقياني و حاج علي دوا فروش، حوزه‌هاي اجتماعيون عاميون را با نظم خاصي سازماندهي کرد.

حضور افرادي که هم متدين و معتمد مردم بودند و هم انديشه هاي آزادي خواهانه داشتند در راس حرکت مردم، موجب قوام بيشتر مشروطه خواهي گرديد و همراهي علما و مجاهدان موجب به ثمر رسيدن انقلاب و امضاي فرمان مشروطه شد.

آذربايجان همواره در صحنه و سربلند‌، با همراهي حماسه‌سازاني ميهن پرست و ظلم سيز و با اتکا به روحانيت و دين مبين اسلام، از حاميان اصلي موفقيت مشروطه بودند. اتفاقي که بعدها با ورود انديشه هاي متفاوت از اصل حرکت و حذف برخي چهره ها، نتوانست دستاوردهاي خود را حفظ کند.

گزارش روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در خاتمه مي افزايد: همه ساله همزمان با 14 مرداد ماه، سالروز صدور فرمان مشروطه، همايش علمي و مراسمي در گراميداشت اين اتفاق مهم تاريخي در تبريز، مرکز اثرگذار مشروطه با حضور چهره هاي مختلف برگزار مي شود./106


انتهای پیام/

کد خبر 138905173