وي با تاکيد بر تنوع غذايي استان گيلان تصريح کرد : شايد به جرات بتوان گفت گيلان تنها استاني است که هر غذاي آن مي تواند با مواد اوليه مختلف مزه اي جديد بگيرد و هر ذائقه اي را راضي کند به عنوان مثال قورمه سبزي گيلاني با مرغ ، گوشت ، ماهي و طعم هاي مختلف تهيه مي شود که هرکدام مي تواند متناسب با يک ذائقه باشد.
حق پرست ادامه داد : همچنين با توجه به اينکه ماهي يکي از غذاهاي اصلي استانهاي شمالي است ولي در گيلان هرفصل ماهي خاص خودش را دارد به طوريکه در بهار ماهي کپور و اردک ماهي ، در تابستان ماهي کولي در پاييز ماهي کفال و در زمستان ماهي سفيد در اغلب رستورانها وجود دارد و ماهي فصل است.
وي که پيش از اين در کشورهاي انگلستان و ايتاليا مديريت رستوران گيلاني را داشته است تصريح کرد : غذاهاي گيلان نه تنها در کشور ما بلکه در سطح دنيا مورد استقبال همه قرار مي گيرد و معرفي آن مي تواند بازار خوبي براي جذب گردشگران به کشور ايجاد کند.
حق پرست يکي ديگر از نکات مهم در تنوع غذاهاي گيلاني را توجه به خاص تغذيه اي غذاها عنوان کرد و گفت : در سفره غذاهاي گيلاني خواص تغذيه اي غذاها مانند سردي و گرمي مورد نظر بوده و هست به همين دليل در تمام وعده هاي غذايي با توجه به اين خواص سفره گيلاني چيده ميشود.
وي غذا را يکي از جاذبههاي مهم تمام کشورهاي معتبر و مطرح دنيا خواند و اظهار داشت : متاسفانه در حال حاضر کشور ما به فرهنگ غذايي استانهاي مختلف توجه نمي کند در حاليکه بايد مانند دنيا غذاهاي ايران هم در کنار ساير جاذبه هاي قرار گيرند و معرفي شوند .
حق پرست با اظهار تاسف از عدم آشنايي نسل جوان با غذاهاي سنتي و بومي خاطر نشان کرد :در حال حاضر بسياري از غذاهاي بومي و سنتي کشور ما به فراموشي سپرده شده اند به طوريکه جوانان و نوجوانان ما از آنها بي خبر هستند و غذاهاي آماده که بعضاً مضر هستند جاي اين غذاها را گرفته اند بنابراين به نظر مي رسد ارائه غذاهاي تازه و محلي نه تنها مي تواند انگيزه اي براي سفر مجدد گردشگران باشد بلکه انگيزه اي براي آشتي جوانان ما با فرهنگ غذايي کشورشان مي شود .
وي تصريح کرد : ما بايد نه تنها در گيلان بلکه در تمام استانهاي کشور اين جاذبه و ميراث فرهنگي را حفظ کرده و به دنيا عرضه کنيم./106
انتهای پیام/