کلاش بافي در کردستان آموزش داده ‌مي‌شود

معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کردستان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: هدف از آموزش منسجم و مرحله به مرحله بدين منظور است که محصولات صنايع دستي در دست توليدگنندگان آن با کيفيت خاص وارد بازارهاي داخلي و خارجي شود و بتواند منبع درآمدي براي توليدکنندگان آن باشد .

فرهاد حامدي افزود: گيوه يا کلاش کفشي محلي است که در تابستان بيشترين کاربرد را دارد، به همين دليل در بازارهاي محلي و بين مردمي که پي به خاصيت آن برده اند داراي ارزش فراواني است ، هرچه کيفيت توليد بالا باشد ارزش ريالي آن بالاتر است .

وي اضافه کرد: بر همين اساس فراگيري آن خصوصا در بين زنان بومي روبه افزايش است .

حامدي در ادامه به مزاياي آن اشاره کرد و سبک ،طبيعي بودن تمامي مواد آن به شکلي که بعد از استهلاک جذب طبيعت مي شود ،مقاوم بودن نسبت به کفش‌هاي معمولي و چون هر لنگه ي آن چپ و راست ندارد استهلاک به يک اندازه است و دوام آن را بالاتر مي برد را از مهمترين مزاياي آن برشمرد .

وي گفت: همچنين چون از الياف سلولوزي است جذب رطوبت زياد است و پا در آن بو ندارد نيز از ديگر مزاياي آن به شمار مي رود .

حامدي در دسترس بودن مواد ساخت آن در منطقه ،ساخت و توليد کلاش در حداقل مکان موجود و با سرمايه گذاري بسيار اندک ،زيبا و شکيل بودن و توليد آن که باعث اشتغال مي شود را از ديگر مزايا عنوان کرد .
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1389052741