حسن محسني؛ سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين باره ميگويد: مدرسه مروي تهران در آثار ثبت شده ملي قرار دارد و بيشک هر گونه دخل و تصرف در آن اقدامي خلاف قانون محسوب ميشود.
وي ادامه ميدهد: بر اساس مواد 558 و 560 قانون مجازات اسلامي و تعزيرات، سازمان ميراث فرهنگي با عاملان يا آمران تخريب، تغيير يا دخل و تصرف در آثار فرهنگي تاريخي ميتواند برخورد قانوني کند.
به گفته سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري؛ در حال حاضر يگان حفاظت ميراث فرهنگي در محدوده مدرسه مروي حضور مستمر دارند اما هنوز دخل و تصرفي مشاهده نشده است.
محسني بهرهبرداري از اين بنا براي حوزه علميه را تغيير کاربري نميداند و ميگويد: با اين اقدام اصل بنا مورد تغيير قرار نميگيرد.
وي يادآور ميشود که اداره کل ميراث فرهنگي استان تهران نامههايي را به وزارت آموزشوپرورش، توليت موقوفه مروي و شهرداري منطقه 12 براي اطلاع اينکه هر گونه دخل و تصرف در اين اثر تاريخي نيازمند استعلام از ميراث فرهنگي است، ارسال کرده است.
به گفته سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري؛ هنوز طرحي درباره تغيير در مدرسه مروي به ميراث فرهنگي ارائه نشده است.
پيش از اين احمد مسجدجامعي از شوراي شهر تهران نيز درباره تغيير کاربري مدرسه مروي، نامههايي به مهدي چمران؛ رئيس شوراي شهر تهران، وزارت آموزش و پرورش و سازمان ميراث فرهنگي و شهرداري تهران ارسال کرده است و خواستار خودداري از هرگونه تخريب و تجديد بناي اين مدرسه تاريخي و حفاظت مستمر و نگهداري بهينه از آن شد.
در نامه مسجد جامعي آمده است: دبيرستان مروي به دليل قدمت تاريخي و سوابق درخشان علمي و آموزشي و فرهنگي از بناهاي ماندگار شهر تهران است و در زمره آثار ملي به ثبت رسيده و براي فرهيختگان و عموم اصحاب فرهنگ و آموزش يادآور خاطرات بسياري است؛ از اين مدرسه اشخاص برجستهاي در حوزه علم، فرهنگ و سياست برخاستهاند که در زمره افتخارات اين کشور محسوب مي شوند.
مدرسه ماندگار مروي در خيابان \"ناصر خسرو \" مقابل \"شمس العماره \" ابتداي کوچه مروي تهران واقع شده است.
مدرسه ماندگار مروي بعد از دبيرستان \"دارالفنون \"، قديميترين مدرسه کشور است که بعد از جنگ جهاني دوم، بازسازي و به يکي از بهترين و مجهزترين مدارس کشور تبديل شد.
در زمان فتحعليشاه قاجار حاج محمدحسينخان مروي که به \"خان مروي \" مشهور بود و مدتها در قفقاز ترکستان و مرو سکونت داشت، به ايران آمد و به علت اينکه از توانمنديهاي سياسي و علمي بالايي برخوردار بود، در دربار فتحعلي شاه به عنوان وزير منصوب شد.
در آن زمان حاج محمدحسينخان به علت نداشتن فرزند تمام اموالش را به حوزه علميه مروي وقف کرد که بعد از گذشت چند سال از اين اقدام خان مروي، وزارت معارف وقف آن را لغو و امتيازش را به مدرسه ماندگار مروي تغيير داد.
در مدرسه ماندگار مروي اساتيد و شخصيتهاي بزرگي همچون شهيد حاج مهدي عراقي، شهيد محمد علي فياضبخش \"وزير مشاور و رئيس سازمان بهزيستي \"، شهيد تيمسار جواد فکوري \"فرمانده نيروي هوايي ارتش \"، سردار شهيد حسن باقري جانشين نيروي زميني سپاه \"، پروفسور هوشنگ مدانلو، پروفسور حميد مولانا \" استاد علوم ارتباطات دانشگاههاي آمريکا و مشاور رئيس جمهور \"، محمود بروجردي \"داماد امام خميني (ره) \" و صدها استاد و نخبه ديگر که هر کدام براي ايران اسلامي افتخار آفريني کردهاند، مشغول به تحصيل بودهاند. /118
انتهای پیام/