وي با بيان اينکه نظر به ميزباني پيشرو تا کنون 5 کميته زير نظر سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري تشکيل شده است، يادآور شد: کميتههايي تحت عنوان \"تبليغات و نمايشگاهها\"، \"امور بينالملل\"، \"تشريفات\"، \" اجرايي و پشتيباني\" تشکيل شدهاند که از اين ميان کميته \" علمي- محتوايي\" تحت نظر معاونت گردشگري هدايت ميشود.
پوينده با بيان اينکه بنا بر چارچوبهاي کاري تعريف شده طي سالهاي پيشين، کميتههاي مذکور موظف هستند محورهاي مورد توافق و نقطه نظرات مربوطه را ارائه دهند، اظهار داشت: کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي (OIC) ضمن برخورداري از تنوع مناطق طبيعي، جغرافيايي، اموال تاريخي و ميراثفرهنگي در زمينه توسعه پايدار گردشگري بينالمللي از ظرفيت بالايي برخوردار هستند.
وي در اين راستا يادآور شد: با توجه به سهم اندک کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي (OIC)، از گردشگران بازار جهاني جهانگردي و همچنين تمرکز رونق گردشگري تنها در برخي از کشورهاي عضو، به نظر ميرسد مناطق عظيمي از اين حوزه که داراي ظرفيتهاي گردشگري بالايي هستند؛ بدون استفاده باقي ماندهاند.
مديرکل دفتر توسعه گردشگري با بيان اينکه بالاترين سهم نسبي کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي (OIC) از بازار جهاني جهانگردي، رقمي حدود 15 درصد است، تصريح کرد: اين درحالي است که تعداد سفرهاي گردشگري به کشورهاي عضو از 34 ميليون نفر در سال 1990 به رقمي حدود 140 ميليون نفر در سال 2009 افزايش يافته است.
پوينده در پايان گفتههاي خود با اشاره به اينکه هم اکنون گردشگري به عنوان يکي از اولويتهاي مهم همکاريهاي کشورهاي عضو کنفرانس اسلامي ((OIC، در دستور کار قرار دارد، يادآور شد: نظر به اين رويکرد از سال 2000 لغايت 2008 ، شش اجلاس وزراي گردشگري برگزار شده است و انتظار ميرود هفتمين اجلاس پيش رو با محتواي هرچه غنيتر برگزار شود.
لازم به ذکر است در پايان اين نشست هريک از نمايندگان وزارت امورخارجه، سازمان توسعه تجارت، سازمان آيسسکو، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، جامعه تورگردانان، معاونت ميراثفرهنگي، صنايعدستي، سرمايهگذاري و امور بينالملل در حضور معاون گردشگري سازمان، به بيان ديدگاههاي خود پرداخته و با ارائه برنامههاي اجرايي پيشرو، تهيه گزارش بر مبناي سندهاي بالادستي OIC را دردستور کار قرار دادند تا در جلسات آتي مورد ارزيابي قرار گيرد.
/106
انتهای پیام/