مراحل پاياني مرمت اضطراري در مسجد جامع ورامين

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره‌کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان تهران؛سرپرست دفتر ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شهرستان ورامين با اعلام اين خبر افزود: اين طرح مرمتي بعد از نوروز امسال براي جلوگيري از سرايت رطوبت‌هاي صعودي و نزولي در بخش‌هاي مختلف اين بناي تاريخي انجام شده و هم‌اکنون در مرحله پاياني است.

مجيد ژاله‌نيا، تعويض آجرفرش حياط مرکزي را به عنوان مرحله پاياني اجراي طرح مرمت اضطراري مسجد جامع ورامين اعلام کرد.

وي مهمترين اقدام در طرح مرمت مسجد جامع تاريخي شهرستان ورامين را احداث کانال ناکش و دفع رطوبت در حياط مرکزي و تعويض آجرفرش شبستان تاريخي و شرقي مسجد اعلام کرد که با ساخت کانال دفع رطوبت از سرايت نم به ديواره‌هاي مسجد جلوگيري مي‌شود.

سرپرست دفتر ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان ورامين خاطرنشان کرد: در سال گذشته نيز براي جلوگيري از سرايت رطوبت‌هاي ناشي از باران و برف به بناي تاريخي مسجد جامع شهرستان ورامين ٰکف پوش پشت‌بام و سه طاق شبستان شرقي تعويض شد.

ساخت مسجد جامع شهرستان ورامين در سال 722 هجري قمري در دوره سلطان محمد خدابنده آغاز و چهار سال بعد در دوره ابوسعيد بهادر پسر وي به پايان رسيد. اين بنا علاوه بر کاربري مسجد، به عنوان مدرسه و موزه هنرهاي ايراني و اسلامي نيز مورد استفاده بوده‌ است.

قديمي‌ترين قسمت بناي مسجد جامع شهرستان ورامين را گنبد‌خانه و شبستان شرقي تکيل مي‌دهند.اين مسجد هم‌اکنون به عنوام مصلي شهرستان ورامين مورد استفاده قرارمي‌گيرد./ 118

انتهای پیام/

کد خبر 1389060112