به گزارش ميراث آريا (chtn) و به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکي کشور در حال حاضر قيمت کليه داروهاي توليدي و وارداتي توسط کميسيون قيمت‌گذاري دارو که به موجب قانون در وزارت بهداشت با مسئوليت معاون غذا و دارو تشکيل شده، تعيين مي‌شود.

اين گزارش مي‌افزايد: در سال 87 ميانگين قيمت داروهاي توليد داخل 485 ريال و ميانگين قيمت داروهاي وارداتي پنج هزار و 570 ريال بوده است، همچنين سرانه دارويي در اين سال در ايران حدود 33 دلار برآورد شده است در حالي که سرانه دارويي در سال 2008 در جهان به طور متوسط 100 دلار است.

با توجه به اين که سرانه مصرف دارويي در کشور تنها حدود 330 هزار ريال در سال است، شکايت بيماران درخصوص گراني قيمت دارو در ايران عمدتاً معطوف به داروهاي گرانقيمت وارداتي است که بعضاً پوشش بيمه‌اي هم ندارند.

در اين گزارش با اشاره به اين که هزينه دارويي براي حداقل 90 درصد مردم کشور قابل تحمل است، تاکيد شده است: در سال‌هاي اخير يارانه مورد نياز دارويي کشور از دوهزار و 200 ميليارد ريال به سه هزار و 500 ميليارد ريال افزايش يافته است.

گفتني است اين يارانه عمدتاً صرف حمايت از 50 قلم داروهاي مورد نياز بيماران خاص و صعب‌العلاج (هموفيلي، تالاسمي، پيوندي، ام‌اس، دياليزي، ديابت و ...)، داروها و شيرخشک بيماران متابوليک و رژيمي، راديوداروها، واکسن‌ها و داروهاي بهداشتي مي‌شود به نحوي که 80 درصد اعتبار يارانه دارو صرف داروهاي بيماران خاص (رديف اول) و مابقي آن صرف ساير داروها و شيرخشک يارانه‌اي نوزادان محروم از شيرمادر مي‌شود./122

انتهای پیام/

کد خبر 1389060231