گشايش نمايشگاه \"اسناد خسارات جنگ جهاني دوم\" در گنجينه اسناد ملي

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان اسناد و کتابخانه ملي؛ مشاور فرهنگي رئيس جمهور در اين مراسم، برگزاري اين نمايشگاه را پيش درآمدي براي برپايي نمايشگاه و همايش تخصصي و علمي در سال آينده به عنوان هفتادمين سالگرد اشغال ايران در جنگ جهاني دوم دانست و گفت : سال آينده علاوه بر همايش‌هاي علمي، نمايشگاه وسيع‌تري در تهران و شهرستان‌ها و نمايندگي‌هاي سياسي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور برگزار مي‌شود که در آن اسناد موجود درباره جنگ جهاني دوم در برابر ديد عموم قرار خواهد گرفت .

علي اکبر اشعري هدف مهم از برپايي اين نمايشگاه را سوق دادن توجه محققان به اسناد دانست و افزود:متاسفانه سند پژوهي در حوزه تاريخ کمتر مورد توجه قرار گرفته و معمولاً پژوهشگران ايراني از منابع درجه دو يا سه براي پيشبرد تحقيقات خود استفاده مي‌کنند اما اکنون مي‌توانند از اسناد موجود استفاده کنند و در واقع اسناد جمع‌آوري شده بسيار ارزشمند است.

معاون اسناد ملي سازمان اسناد و کتابخانه ملي نيز در اين مراسم با اشاره به روز سوم شهريور به عنوان شصت و نهمين سالروز اشغال ايران توسط متفقين گفت: کشورهايي که امروز خود را مدعيان حقوق بشر و قوانين بين‌المللي مي‌دانند، در جنگ جهاني دوم با وجود اعلام بي‌طرفي ايران، کشور ما را اشغال کردند. هدف اصلي از برگزاري اين نمايشگاه، يادآوري اسناد تاريخي جنگ جهاني دوم و آگاهي دادن به جوانان امروز است.

اميرمسعود شهرام‌نيا به تشکيل کارگروه ويژه به دستور رئيس جمهور براي پيگيري اسناد خسارات جنگ جهاني دوم اشاره کرد و افزود: اسناد اين نمايشگاه به دنبال سخنراني رييس جمهور در سال گذشته مبني بر لزوم اعاده حقوق از دست رفته ايران در جنگ جهاني دوم و با همکاري موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران، اداره کل اسناد و تاريخ ديپلماسي وزارت امور خارجه، اداره کل آرشيو‌ها و کتابخانه‌هاي سازمان صدا و سيما از مجموعه چندين هزار برگ سند موجود گردآوري شده است.

وي خاطرنشان کرد: در اين مجموعه گلچيني از اسناد خسارت‌هاي جنگ جهاني دوم به ايران در قالب اسناد و مصاحبه‌هاي تاريخي و عکس موجود است.

همچنين محمود کاشاني فرزند آيت‌اله کاشاني نيز برگزاري اين نمايشگاه را بازشدن دريچه‌اي به سوي دوران اشغال ايران توسط کشورهاي متفق جنگ جهاني دوم براي اولين بار دانست و افزود : متاسفانه در طول 60 سال گذشته در اين زمينه اقداماتي انجام نشده و در اين نمايشگاه مي‌توان اشغالگري متفقين و نيز مقاومت ملت ايران را در برابر آنان مشاهده کرد.

او با بيان اينکه متاسفانه دانشگاه‌هاي ايران در اين‌باره خود سانسوري کرده‌اند بيان داشت:اگر پژوهشگراني براي انجام پايان‌نامه‌هاي خود به اين سمت رجوع کرده‌اند، دانشگاه‌ها موضوع پايان‌نامه‌هاي آنان را قبول نکرده‌اند. اما اسناد موجود گوياتر از اين هستند که پنهان بمانند.

نمايشگاه اسناد خسارت‌هاي جنگ جهاني دوم که توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملي و با همکاري مراکز اسنادي کشور برپا شده است شامل 130 سند ، 20 عکس و 13 مصاحبه تاريخ شفاهي است و تا 17 شهريور در ساختمان گنجينه اسناد ملي برپا خواهد بود./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389060321