دول متفق از ايران عذرخواهي کنند

به گزارش ميراث آريا(chtn) وبه نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، محمدحسن صالحي‌مرام در پاسخ به سؤالي درباره اهداف، برنامه‌ها و اقدامات ستاد دريافت غرامت جنگ جهاني اول و دوم گفت: با توجه به اينکه مطالبه غرامت جنگ‌هاي جهاني اول و دوم حق ايران است و با مرور زمان اين حق از بين نمي‌رود، جمهوري اسلامي ايران به عنوان يک نظام مستقل و الهي بر اين باور است تا از حقوق مشروع و به يغما رفته مردم و نيز از حيث عمومي، لطماتي که به کيان و عزت کشورمان وارد شد، دفاع منطقي و قانوني نمايد.

وي خاطرنشان کرد: اقدامات و برنامه‌هاي انجام شده و در دست اقدام با اين تصور واقع‌بينانه همراه است که مي تواند دستاوردهايي براي ايران اسلامي فراهم سازد. در حقيقت رهايي ازديپلماسي انفعالي و رسيدن به ديپلماسي فعال و تهاجميِ دولت نهم و دهم که از جمله مصاديق روشن آن پيگيري مسئله غرامت است از برکات اوليه اين فرآيند است که ما را در رسيدن به نتايج بيشتر اميدوار مي‌کند.

صالحي‌مرام اضافه کرد: با توجه به اقدامات خوبي که در ابعاد مختلف از جمله در زمينه مستندسازي اسناد و مدارک و بررسي مسائل حقوقي آن از سوي ستاد و دستگاه‌هاي زيربط در جريان است و نيز استقبال مردم عزيزمان از اين حرکت، در سطح بالايي اميدوارم که به فضل الهي از حيث دريافت غرامت به نتايج ملموس و مشخصي برسيم و ابعاد پروندة اين نسل کشي ننگين را که همچون لکه سياهي در تاريخ بشريت تداعي مي‌کند هرچه بيشتر براي جهانيان روشن و مبرهن سازيم.

رئيس کميته اطلاع‌رساني ستاد دريافت غرامت جنگ جهاني اول و دوم در پاسخ به اينکه کميته اطلاع رساني در راستاي تحقق اهداف ستاد تاکنون چه برنامه‌ها و اقداماتي داشته است، اظهار داشت: اين کميته در جهت تحقق اهداف و چشم انداز هاي ستاد تاکنون علاوه بر تشکيل چندين جلسه با شرکت اعضاي کميته براي بررسي ابعاد خسارات وارده و اطلاع رساني در مورد اسناد و مدارک موجود در وزارتخانه ها و سازمان هاي گوناگونِ مرتبط با موضوع، اسناد مربوط به جنگ جهاني دوم موجود در آرشيو مرکز پژوهش و اسناد رياست جمهوري را در 6 جلد با عناوين \"اشغال ايران ، تحميل پيمان اتحاد سه گانه و بازتاب هاي آن\"، \"مداخله در امور داخلي ايران با تکيه بر پيمان اتحاد سه گانه\"، \"بازداشت و تبعيد شدگان ايراني توسط متفقين\"،\" تعديات، تخلفات، تصادفات و.... متفقين در ايران\"، \"مهاجرين لهستاني در ايران\" و\" پايان جنگ جهاني دوم و مسئله تخليه ايران را در مرحله تدوين نهايي قرار داده که از هم اکنون تا پايان آبان ماه سال جاري جهت انتشار آماده خواهد گرديد.

وي خاطرنشان کرد: اين کميته سلسله نشست هاي تخصصيِ مربوط به ابعاد خسارات وارده به ايران در جنگ هاي جهاني اول و دوم را در دستور کار دارد و تاکنون شش جلسه با موضوعات \"پيامدهاي اقتصادي جنگ جهاني دوم در ايران؛ از آغاز جنگ تا اشغال ايران\"،\"خسارت ايران در جنگ جهاني اول با تأکيد بر منطقه خراسان\"،\"خسارت جنگ جهاني دوم در ايران\"،\"ابعاد ژئوپلتيک جنگ جهاني دوم در ايران\"،\"ابعاد بين المللي جنگ جهاني دوم در ايران\" و\" ابعاد حقوقي خسارات ايران در جنگ جهاني دوم\" را با حضور صاحب‏نظران خبره و برجسته برگزار کرده است.

صالحي‌مرام درباره برنامه‌هاي آينده کميته اطلاع‌رساني ستاد دريافت غرامت خاطرنشان کرد: اين کميته در راستاي انجام وظايف خود و در استمرار فعاليت هاي قبلي،برگزاري نشست هاي تخصصي در مورد جنگ‌هاي جهاني اول و دوم در ايران را ادامه خواهد داد و علاوه بر آن، برنامه‏هاي برجسته ديگري از جمله انتشار ويژه‌نامه و فصلنامه دولت اسلامي در مورد جنگ جهاني اول و دوم را در دستور کار خود دارد. برگزاري همايش يک روزه در آذرماه سال جاري در مورد خسارات وارده به ايران در جنگ هاي جهاني اول و دوم نيز از برنامه هاي اين کميته در سال جاري مي باشد. ضمن اينکه تلاش مي‏شود با برنامه‏ريزي منسجم، اين حرکت در بين اقشار مختلف مردم علي‏الخصوص نخبگان جامعه اسلاميمان به يک مطالبه ملي تبديل شود.

رئيس کميته اطلاع‌رساني ستاد دريافت غرامت جنگ جهاني اول و دوم در ادامه با اشاره به تاريخچه جنگ جهاني دوم گفت: پيامدهاي زيانبار اشغال ايران با پايان جنگ جهاني دوم رفع نشد، بلکه موجبات رکود و عقب‌ماندگي ايران حداقل براي بيش از دو دهه را فراهم آورد و هزينه‌هاي سنگيني را به لحاظ سياسي، اجتماعي، اقتصادي و رواني پديد آورد که آنها بر مردمي تحميل شدند که در جنگ جهاني دوم نقش پل پيروزي را بازي کرد.

وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه با توجه به گذشت چندين دهه از اين حوادث تاريخي، آيا پيگيري اين بحث موضوعيت دارد، تصريح کرد: حتماً اين امر موضوعيت دارد. امروز ارامنه پس از ساليان سال پيگير غرامت از دولت ترکيه هستند که حاکمان گذشته آن امروز حضور ندارند و شکايت ژاپن از آمريکا و ملل آفريقايي از استعمارگران اروپايي، شکايت لهستان از روسيه و ده‌ها مورد ديگر نشان‌دهنده اين واقعيت است که هيچ‌گاه مرور زمان نمي‌تواند حقوق تضييع‌شده را کم‌رنگ و بي‌رنگ جلوه کند.

صالحي‌مرام در پاسخ به سؤالي ديگر درباره اقدامات انجام شده در مورد جنگ جهاني اول نيز گفت: در مورد اين جنگ هم اسناد و مدارک در حال جمع‌آوري و جمع‌بندي است و قطعاً اهميت مطالبه غرامت خسارات وارده کمتر از جنگ دوم جهاني نخواهد بود. جنگ جهاني اول هولوکاست واقعي تاريخ است که در آن بنا به اذعان مورخين غربي ميليون‌ها نفر از هموطنان عزيزمان جان خود را در اثر عوارض ناشي از جنگ شامل بيماري‌ها، قحطي و درگيري‌هاي خونين از دست داده‌اند./122

انتهای پیام/

کد خبر 138906049