حسين رزاقي اضافه کرد: بخشهايي از برج شماره دو، نيم باستيون سوم برج سه، بخش هايي از برج چهار و نيم باستيون دوم آن، بخش شمالي برج شماره پنج و بخش هايي از ديوار متصل به اين برج که بر اثر مرور زمان و نزولات جوي و عدم توجه و عبور بازديدکنندگان بر روي آنهاسنگ هاي آن ريخته شده بود با همان بافت، طرح و مصالح بازسازي شد.
وي با بيان اينکه در طرح پژ وهشي يادشده، نزديک به 1000 قطعه سفالي به دست آمد، گفت: بيشتر اين قطعات سفالي متعلق به عصر آهن دو و سه بودند.
رزاقي با اشاره به رنگ هاي نخودي و خاکستري قطعه سفال هاي به دست آمده، بيان داشت: اين قطعه سفال ها از پخت مناسبي برخوردارند و تمپر آنها شن ريز و ماسه بوده و سطحي براق و صيقلي دارند.
به گفته اين مقام مسوول در پايگاه ميراث فرهنگي حسنلو؛ حصار اورارتويي حسنلو مدور و داراي 13 برج مربع شکل است که بخش زيادي از آن در هنگام کاوش هيأت آمريکايي مشخص شده است.
وي با بيان اينکه تپه حسنلو يکي از محوطههاي مهم تاريخي شمال غرب کشور است، بيان داشت: اين محوطه در شمال شهرستان نقده به فاصله نزديک به 9کيلومتري از آن واقع شده است و يکي از محوطههاي کليدي عصر آهن در حوضه درياچه اروميه به شمار ميرود.
رزاقي يادآور شد: قديمي ترين استقرار شکل گرفته در اين محوطه به هزاره ششم پيش از ميلاد و جديدترين آن متعلق به دوره ايلخاني و داراي 10 دوره فرهنگي است .
وي با اشاره به کاوش گسترده در محوطه ياد شده پيش از انقلاب توسط باستان شناسان آمريکائي و به سرپرستي پروفسور دايسون به مدت 20 سال، گفت: آثار معماري قابل توجهي به همراه حجم عظيمي از اشياء به دست آمد.
اين مقام مسوول ادامه داد: اين آثار معماري به وسيله حصاري مستحکم و عظيم، ساخته شده توسط اورارتوها در اواسط قرن هفتم پيش از ميلاد، محصور شده است./119
انتهای پیام/