قدمت و اهميت فيروزه نيشابور بررسي شد

مدير پايگاه ميراث فرهنگي نيشابور در گفتگو با ميراث آريا(chtn)با اشاره به حفاري ها و گمانه زني هايي انجام شده در تپه برج نيشابور در چند سال گذشته، افرود: در اين حفاري ها، يک قطعه سنگ فيروزه تراش داده شده در کنار اسکلت يک زن يافت شد .

ابوالفضل مکرمي فر با بيان اينکه همچنين گمانه زني هايي به منظور لايه نگاري و تعيين قدمت فيروزه نيشابور انجام شد، گفت: براساس اين گمانه زني ها، قدمت اين قطعه سنگ فيروزه تراش داده شده به 3300 پيش از ميلاد مي رسد.

وي اضافه کرد: براساس منابع تاريخي و باستان شناسي در معابد باستاني، آثار 4 دستبند فيروزه اي در دستان ملکه \"zar\" در يک معبد باستاني در مصر يافت شده است که خود تاييدي بر اين مهم است.

به گفته اين مقام مسوول در پايگاه ميراث فرهنگي نيشابور؛ براساس حفاري هاي باستان شناسي قدمت فيروزه نيشابور به دست آمده 5500 ساله تخمين زده مي شود.

وي بيان داشت: همچنين قديمي ترين اسناد چون \"جهان نامه\" تأليف محمدبن بکران و \"عرايس الجواهر و نفايس الاطايب\" تأليف ابوالقاسم عبدالله کاشي نيز از فيروزه و فيروزه تراشان نيشابور سخن گفته اند.

مکرمي فر گفت: فيروزه يکي از سنگ هاي تزييني بسيار ارزشمندي است که در طول تاريخ براي قرن ها مورد استفاده قرار گرفته است.

وي با بيان اينکه از ويژگي هاي مهم معادن فيروزه، توليد و استخراج بهترين فيروزه جهان است، افزود: با توجه به اينکه اين سنگ ارزش زيبايي خاصي دارد در جواهرسازي به ويژه در دنياي امروز کاربري زيادي پيدا کرده است و به عنوان نگين و ترصيع در انگشتر، گردنبند و ظروف طلا و نقره استفاده مي‌شود.

مکرمي فر يادآور شد: با توجه به شواهد موجود در معدن و استخراج فيروزه، اين معدن توانايي اين را دارد که تا چند هزار سال ديگر نيز بهترين فيروزه جهان را توليد کند./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389060736