وي روند کارهاي اجرايي هدفمند کردن يارانهها را بسيار خوب توصيف و تصريح کرد: با اجراي اين قانون هيچ اتفاقي به جز بهبود وضعيت اقتصادي و اجتماعي در کشور رخ نخواهد افتاد.
وزير رفاه با اشاره به اينکه برخي از افراد در کسوت کارشناس و خبره در ميان مردم درباره هدفمند کردن يارانهها ايجاد نگراني ميکنند، گفت: بدون شک انجام هر کار بزرگي مشکلاتي را در پي دارد، اما به مردم اطمينان ميدهيم که يارانه دريافتي آنها بيشتر از مقداري است که تاکنون به صورت غيرنقدي از آن بهرهمند ميشدند. ضمن اينکه يارانه نقدي به صورت هدفمند ميان مردم توزيع ميشود و بر اين اساس کساني که نيازمند تر هستند، بيش از سايرين يارانه دريافت ميکنند.
محصولي در ادامه با اشاره به قانون نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي کشور که در سال 83 در مجلس شوراي اسلامي تصويب شد، اين قانون را بسيار جامع و پيشرفته دانست و اظهار کرد: تصويب اين نظام جامع زمينه تشکيل وزارت رفاه را فراهم کرد.
وزير رفاه با اشاره به اين که قبل از انقلاب وزارت رفاه براي مدت محدودي تشکيل شد، خاطر نشان کرد: اما با توجه به اينکه منابع زيادي براي اختصاص به اين وزارتخانه مورد نياز بود و شاخصهاي توسعه آن طور که بايد احراز نشده بود، اين وزارتخانه پس از تشکيل، ظرف مدت کوتاهي منحل شد.
محصولي ادامه داد: با تصويب نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي بنابر اين شد که سياست گذاريهاي کلان کشور در حوزه تامين اجتماعي در يک قالب و چارچوب مشخص زير نظر وزارت رفاه انجام شود.
به گفته محصولي، نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي مواردي از جمله هدفمند کردن يارانهها، توسعه بيمه، امور حمايتي و نيز امور امدادي را شامل ميشود.
*ضريب نفوذ بيمه اجتماعي تا پايان برنامه پنجم توسعه به 90 درصد برسد
وي با اشاره به عزم جدي دولت نهم و دهم براي هدفمند کردن يارانهها يادآور شد: اجراي قانون هدفمند کردن يارانهها کليه شرايط اقتصادي، اجتماعي و سياسي کشور را تحت تاثير قرار ميدهد.
وزير رفاه در ادامه با اشاره به اينکه هدف از اجراي قانون هدفمند کردن يارانهها فراتر از تحقق اهداف نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي است، گفت: به عنوان مثال يکي از اهداف اصلي اجراي اين قانون اصلاح الگوي مصرف است که در عرصههاي مختلف اقتصادي و اجتماعي موضوعيت دارد.
محصولي که در يک برنامه زنده تلويزيوني سخن ميگفت، درباره بيمه اجتماعي نيز اظهار کرد: هدف اين دولت افزايش ضريب نفوذ بيمه اجتماعي است که خوشبختانه طي پنج سالي که از عمر دولت نهم و دهم ميگذرد، توانستهايم ضريب نفوذ بيمه اجتماعي را از 50 درصد به 70 درصد برسانيم که اين امر ناشي از حمايتهاي دولت از اقشار و اصناف مختلف مانند قاليبافان، خادمان مساجد، باربران و غيره بوده است.
وي ابراز اميدواري کرد که تا پايان برنامه پنجم توسعه، ضريب نفوذ بيمه اجتماعي در کشور به 90 درصد برسد.
محصولي در ادامه درباره بيمههاي درماني نيز تصريح کرد: در حال حاضر همه اقشار جامعه ميتوانند نسبت به بيمه درماني خود از طريق بيمه ايرانيان اقدام کنند.
وي با اشاره به اينکه دولت 50 درصد حق بيمه درماني مردم را ميپردازد يادآور شد: در صورتي که افراد نتوانند 50 درصد باقيمانده را بپردازند، ميتوانند به نهادهاي حمايتي همچون کميته امداد مراجعه کنند و در صورتي که اين افراد از سوي نهادهاي حمايتي به بيمه ايرانيان معرفي شوند، سهم حق بيمه آنها با توجه به وضعيت معيشتي خانوار به رقمي بين صفر تا 50 درصد تقليل مييابد.
وزير رفاه با اشاره به روند مطلوب تحقق اهداف نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي خاطر نشان کرد: در صورت ادامه اين روند، اين نظام جامع به شکل مطلوبي تا سال 1400 در کشور مستقر ميشود.
محصولي تدوين بستههاي حمايتي ويژه اجراي قانون هدفمند کردن يارانهها را از اقدامات مهم دولت در ماههاي اخير برشمرد و افزود: تدوين آيين نامههاي اجرايي مربوط به مواد6، 7، 8 و 10 قانون هدفمند کردن يارانهها نيز از جمله اقداماتي بود که براي اجراي هر چه بهتر قانون هدفمند کردن يارانهها توسط وزارت رفاه انجام شد.
*ماهانه چهار هزار و 500 نفر ميتوانند از بيمه درماني ايرانيان بهرهمند شوند
وزير رفاه در مورد بيمه زنان سرپرست خانوار نيز تشريح کرد: زنان سرپرست خانواري که ساکن روستاها هستند، ميتوانند از بيمههاي اجتماعي ويژه روستاييان و عشاير بهره مند شوند.
وي ادامه داد: مسووليت بيمه آن دسته از زنان سرپرست خانواري که زير پوشش نهادهاي حمايتي هستند نيز بر عهده اين نهادهاست.
به گفته محصولي، در صورتي که زن سرپرست خانواري جزو يکي از اين دو گروه نباشد، ميتواند با مراجعه به يکي از شعب تامين اجتماعي در سراسر کشور از سهميه 14، 18 و يا 27 درصدي پرداخت حق بيمه براي پوشش بيمه اختياري برخوردار شود، ضمن اينکه اگر از بيمه درماني نيز بر خوردار نيستند ميتوانند به صورت خويشفرما نسبت به پوشش بيمه درماني در قالب بيمه ايرانيان اقدام کنند.
به گفته محصولي، ماهانه چهار هزار و 500 نفر ميتوانند از بيمه درماني ايرانيان بهرهمند شوند.
وي تامين 100 هزار واحد مسکوني براي معلولان و 100 هزار واحد مسکوني ديگر براي زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزيستي را از جمله امور حمايتي وزارت رفاه برشمرد و اظهار کرد: ارائه تسهيلات 20 ميليون توماني با اقساط 20 ساله با کارمزد چهار درصد، تحويل زمين رايگان و ارائه پروانه ساخت و آماده سازي رايگان زمين از جمله اقداماتي است که براي اين گروه از مددجويان بهزيستي در نظر گرفته شده است.
محصولي در خاتمه از برنامه ويژهاي در مشارکت دادن خيران سراسر کشور در بازپرداخت اقساط وام مسکن مددجويان بهزيستي خبر داد و اظهار کرد: در صورتي که رقم بازپرداخت اقساط به صورت ماهانه پلکاني نباشد، اين رقم 110 هزار تومان خواهد بود و اگر آن را پلکاني در نظر بگيريم از 45 هزار تومان آغاز شده و در پايان زمان بازپرداخت به 200 هزار تومان ختم ميشود./122
انتهای پیام/