اجراي طرح ساماندهي ساحل گرگر در شوشتر

مدير پايگاه ميراث جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn)،گفت:نهر گرگر يکي از آثاري است که در فهرست آثار جهاني به عنوان مجموعه بناهاي آبي تاريخي شوشتر ثبت شده است.

محمدحسين ارسطوزاده افزود:در سواحل اين نهر دستکند آثار تاريخي بسياري وجود دارد که شامل تعدادي بناي آبي،مناظر طبيعي،بافت‌هاي تاريخي و دسترسي‌هايي که در رودخانه گرگر براي اتصال بافت تاريخي شوشتر به آب رودخانه و استفاده ساکنان وجود داشته است،مي‌شود.

وي ادامه داد:دستکندهاي بسياري در حاشيه نهر گرگر وجود دارد که در گذشته علاوه بر اينکه محل استراحت و تفرج ساکنان در منطقه و محلات شوشتر بوده،عملکرد ويژه‌اي در حفظ و نگهداري بناهاي آبي داشته است.

اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر گفت:از حدود 50 سال پيش که شهرهاي ايران به صورت مکانيزه توسعه يافت، در نتيجه ساخت و سازها و تغييرات در شهرها به وجود آمد و به دنبال آن در شهر شوشتر هم صورت گرفت؛ سواحل گرگر دستخوش تغييرات و مشکلات عديده‌اي شد.

وي افزود:از جمله اين مشکلات مي‌توان به روانه شدن بخشي از فاضلاب‌ها به اين منطقه،دفع نخاله‌هاي شهري در اين محدوده،از بين رفتن دسترسي ها به رودخانه يکي پس از ديگري و تغيير بخشي از بافت متصل به اين رودخانه که آسيب جدي به دنبال داشت،اشاره کرد.

مدير پايگاه ميراث جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر ادامه داد:خوشبختانه از سال 87 با توجه به اهتمام ويژه‌اي که سازمان ميراث فرهنگي و مسئولان شهرستان نسبت به آثار تاريخي در محدوده سازه‌هاي آبي شوشتر به وجود آوردند، محدوده ساحل گرگر به عنوان يک منطقه و محدوده‌اي که از نظر آثار تاريخي و منظرگاه‌هاي ويژه طبيعي و فرهنگي غني است،مورد توجه قرار گرفت.

وي يادآور شد:در گذشته نه چندان دور ساکنان محله شوشتر خاطرات بسياري از اين محوطه‌هاي تاريخي داشتند و حتي هنوز هستند کساني‌ که قبل از تغييرات و بروز مشکلات موجود، اين مکان‌ها را به عنوان قسمتي از داشته‌هاي فرهنگي و خاطرات خودشان به همراه دارند و مراسم‌ و آئين‌هاي ويژه‌اي را در اين محدوده در فصول مختلف سال به اجرا در مي‌آوردند.

ارسطوزاده تصريح کرد: سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان و پايگاه سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر طرحي براي ساماندهي و رفع خطر اين محدوده با اهدافي همچون پاکسازي،خواناسازي،احياي آثار تاريخي و ايجاد تفرجگاهي براي ساکنان محلي و گردشگران تهيه کرد و با پيگيري هايي که توسط مسئولان به عمل آمد پروژه‌اي تحت عنوان ساحل گرگر شوشتر تعريف شد.

اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر با اشاره به اينکه پروژه فوق از سال گذشته به اجرا در آمد،گفت:با اجراي اين پروژه از هشت لوله يا خط فاضلابي که در آن منطقه فرو مي‌ريخت و يا دفع مي‌شد هفت خط انتقال جمع آوري و به شبکه فاضلاب شهر منتقل شد.

وي گفت:دستکندهاي تاريخي موجود در حاشيه رود گرگر خواناسازي شده و تعدادي از آنها از زير نخاله‌ها و زباله ها آشکار شدند و همچنين بخش عمده نخاله‌ها و زباله‌هايي که در اين ساحل طي 50 سال گذشته دفع شده بود جمع آوري و از آن جا به بيرون از محل دفع شد.

مدير پايگاه ميراث جهاني سازه‌هاي آبي تاريخي شوشتر افزود:سه دسترسي از دسترسي‌هايي که به صورت پلکاني و ساباط به محوطه ساحل گرگر وجود داشت خواناسازي و حدود 60 درصد مرمت شد./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389060861