محمد حسين ارسطوزاده افزود: همچنين باغ خان مملو از درختان محلي همچون مرکبات، خرما انجير و ديگر گياهان محلي است.
وي خاطرنشان کرد:از جمله ويژگي هاي باغ خان اين است که آبياري آن از طريق تونلهاي زيرزميني انجام ميشود که سرچشمه آن از محوطه آبشارهاي شوشتر است و در حدود 300 متر تونلهاي زيرزميني براي آبياري اين باغ تاريخي احداث شده و اين تونلها که در زبان محلي به \"نير\" معروف است لايه رويي و بازگشايي شد.
ارسطوزاده اظهار داشت:زورخانه اين مجموعه که پوشيده از نخاله و زباله بود خواناسازي شد و قسمتهايي از حمام خان نيز مورد مرمت قرار گرفت.
اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني سازههاي آبي تاريخي شوشتر افزود:در حال حاضر اين مجموعه و محوطه تقريبا حدود 60 درصد به صورت کلي به اهداف طرح نائل شده است و اميدواريم با تداوم اين پروژه اين محوطه بسيار زيبا و مورد توجه گردشگران، احيا شود.
وي گفت:اين پروژه با توجه به اينکه در بافت تاريخي قرار دارد بسيار مورد توجه گردشگران و انجمنهاي دوستداران ميراث فرهنگي است به گونه اي که در طول اجراي اين مقطع از پروژه، مقامات و مسئولان از روند پروژه بازديد کردند.
ارسطوزاده افزود:اميدواريم با تداوم اين پروژه بخش قابل توجهي از آثار تاريخي موجود در ساحل گرگر به چرخه بازديد گردشگران وارد شود و درنهايت با توسعه فضاي سبز و باغات در ساحل گرگر که برابر طرح با الگو گيري از باغات تاريخي محدوده شهرستان شوشتر طراحي شدند، انجام شود.
اين مقام مسئول در پايگاه ميراث جهاني سازههاي آبي تاريخي شوشتر افزود: همچنين بسياري از مشکلات سواحل گرگر که شامل دفع فاضلاب، زباله، نخاله و حضور افراد شرور در اين محدودهها ميشود بايد برطرف شود و به عنوان يک محوطه گردشگري در اختيار و مورد توجه گردشگران و ساکنان شوشتر قرار گيرد./117
انتهای پیام/