عليرضا حسينآبادي تاکيد کرد :در اين مرحله از عمليات مرمت، اقداماتي چون؛ کفسازي و مفروش کردن حياط، هشتي و جلوخان کاروانسرا و نيز طراحي و نصب درب و پنجرههاي چوبي آن انجام خواهد شد.
سرپرست ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شهرستان رباط کريم با بيان اينکه مرمت دورهاي کاروانسراي حاج کمال از سال 83 در دستور کار بود اضافه کرد: بخش زيادي از آسيبهاي وارد شده به اين کاروانسراي تاريخي به دليل وجود بناهاي فرسوده مجاور آن رخ داده که ميتوان به آسيبهاي رطوبتي و تحمل فشار به بدنه خارجي بنا اشاره کرد.
حسينآبادي خاطرنشان کرد: تملک و آزادسازي حريم اطراف کاروانسراي حاج کمال مهمترين اقدام براي جلوگيري از وارد شدن آسيبهاي بيشتر به اين اثر ارزشمند تاريخي است.
به گفته وي؛ آسيبهاي ناشي از بافت فرسوده مجاور کاروانسراي حاجکمال ،مرمت و بازسازي بدنه خارجي بنا را با موانع و مشکلات زيادي همراه کردهاست.
سرپرست ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري شهرستان رباط کريم تاکيد کرد: در دور اول سفر استاني رييس جمهور به استان تهران، اعتباراتي براي تملک و آزادسازي بناهاي تاريخي استان در نظر گرفتهشد که کاروانسراي حاج کمال هم در فهرست بناهاي الويتدار ذکر شده بود.
حسينآبادي با بيان اينکه همچنان پيگير دريافت اعتبارات مصوب هستيم گفت: حداقل بايد 27 پلاک مجاور بناب کاروانسراي حاج کمال آزادسازي شوند.
وي درباره کاربري اين کاروانسرا پس از پايان عمليات مرمت، يادآورشد: به دليل موقوفه بودن بنا، کاربريهاي عمومي در حوزه فرهنگي و هنري مانند موزه ،کتابخانه و... براي اين بنا در نظر گرفته شده است.
بناي کاروانسراي حاجکمال يکي از بناهاي باقيمانده از دوره فتحعليشاه قاجار است که در مسير غرب کشور به ري قديم و تهران توسط شخص خيري به نام حاج کمال ساخته و وقف شد./118
انتهای پیام/