شناسايي 2 هزار مسافر کاشانه در گيلان

به گزارش ميراث آريا(chtn)، مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گيلان در همايش ساماندهي اماکن اقامتي استيجاري و خصوصي (مسافرکاشانه) و طرح اشتغال روستايي گفت:ساماندهي اماکن اقامتي استيجاري و خصوصي (مسافرکاشانه) در روستاها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

اميد عزيزي بر ساماندهي سريع‌تر مسافرکاشانه‌ها تاکيد کرد و افزود: همکاري صاحبان مسافرکاشانه‌ها در اين ساماندهي موثر است.

وي ايجاد و ساماندهي مسافرکاشانه در روستاها را يکي از برنامه‌هاي مهم سال جاري ميراث فرهنگي گيلان برشمرد و تصريح کرد: گردشگري روستاها به دليل جذابيت و تنوع گردشگري يکي از رايج‌ترين انواع گردشگري به شمار مي‌رود.

مدير کل ميراث فرهنگي گيلان به اقدامات صورت گرفته در راستاي توسعه گردشگري روستايي اشاره کرد و گفت: در سفر نخست و دوم هيئت دولت به گيلان، مجموعا 32 روستا جزء روستاهاي هدف گردشگري قرار گرفتند که انجام مطالعات براي اجراي زيرساخت‌هاي لازم و جذب سرمايه‌گذار انجام شده است.

وي ادامه داد: مناطق روستاهاي کمتر توسعه يافته که از قابليت‌هاي گردشگري بالايي برخوردارند شناسانده و معرفي مي‌شوند.

عزيزي ايجاد درآمد و اشتغالزايي را از ديگر مزاياي توسعه گردشگري در روستاها دانست و خاطرنشان کرد: درآمدهاي حاصل از ورود گردشگران با ايجاد مسافر کاشانه‌ها مستقيماً به روستائيان اختصاص مي‌يابد.

مدير کل ميراث فرهنگي گيلان با بيان اينکه بسياري از روستاها در مناطق نمونه گردشگري قرار گرفته‌اند، تصريح کرد: سرمايه‌گذاران در روستاهاي هدف با همکاري دهياري‌ها مي‌توانند در توسعه گردشگري روستايي نقش مهمي ايفا کنند.

وي از سوء استفاده برخي افراد در نوار ساحلي دريا در فروش زمين براي ايجاد اماکن اقامتي استيجاري و خصوصي(مسافرکاشانه)انتقاد کرد و افزود: با اين افراد بايد برخورد شود.

عزيزي روستاها را به عنوان مهم‌ترين مرکز توسعه اقتصادي و گردشگري معرفي کرد و اظهار داشت: با ايجاد نمايشگاه‌هاي صنايع دستي مي‌توان در معرفي و توانمندي هنرمندان روستايي اقدام کرد.

مدير کل ميراث فرهنگي گيلان بر تعامل دهياران با اين سازمان براي ارتقاي توانمندي‌هاي گردشگري روستاها تاکيد کرد و گفت: بسياري از هنرمندان روستايي که در صنعت صنايع دستي فعال هستند هنوز براي دريافت بيمه شناسايي نشده‌اند و دهياران در معرفي افراد به سازمان نقش مهمي دارند.

وي وجود انواع توليدات بومي و محصولات کشاورزي را از ديگر ظرفيت‌هاي گردشگري برشمرد و خاطرنشان کرد: با راه‌اندازي بازارهاي محلي و هدايت گردشگران به طرف روستاها براي معرفي محصولات بومي کشاورزان، توليدات کشاورزي استان رونق مي‌يابد.

عزيزي وجود آداب و رسوم روستايي را يکي ديگر از مزاياي جذب گردشگري روستايي خواند و تصريح کرد: آشنايي با آداب و رسوم اقوام و ملل مختلف همواره يکي از اهداف گردشگري در دنيا محسوب مي‌شود و با اجراي جشنواره‌ها مي‌توان اين فرهنگ را بهتر معرفي کرد.

مدير کل ميراث فرهنگي گيلان به نقش اطلاع‌رساني در اين‌باره اشاره کرد و بيان داشت: بسياري از گردشگران با مناطق گردشگري و جاذبه‌هاي موجود در روستاها آشنا نيستند و اطلاع‌رساني در احياي ظرفيت‌هاي بکر گردشگري به‌ويژه در روستاها موثر است.

وي اجراي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي را يکي از راه‌هاي معرفي توانمندي‌هاي گردشگري استان ذکر کرد و افزود: با راه‌اندازي اين جشنواره‌ها توانمندي‌هاي گردشگري گيلان معرفي شده و ارتقا مي‌يابد.

عزيزي با بيان قابليت‌هاي گردشگري گيلان تصريح کرد: با ايجاد زيرساخت‌ها، امکانات گردشگري و تعامل و همکاري تمام سازمان‌هاي ذي‌ربط مي‌توان مسير رشد گردشگري را فراهم کرد.

مديرکل ميراث فرهنگي گيلان وجود مکان‌هاي تاريخي و زيارتي در استان به‌ويژه مناطق کوهپايه‌اي را يکي ديگر از فرصت‌هاي مناسب گردشگري عنوان کرد و گفت: گيلان به دليل داشتن اقليم منحصر به‌فرد و آب و هوا در کنار آثار تاريخي، مذهبي و فرهنگي همواره مورد انتخاب گردشگران قرار گرفته است.

وي ايجاد امنيت گردشگري را ضروري دانست و خاطرنشان کرد: با ايجاد زير ساخت‌هاي مناسب و تعامل و همکاري با نيروي انتظامي بايد در مسير ايجاد امنيت پايدار گردشگري در استان تلاش کرد.

عزيزي ورود گردشگران به استان را رو به رشد بيان کرد و افزود: با ايجاد امکانات گردشگري، تعامل و همکاري تمام دستگاه‌ها و همچنين اطلاع‌رساني و همکاري رسانه‌ها ميزان ورود گردشگران نسبت به گذشته افزايش يافته است.

مدير کل ميراث فرهنگي گيلان همکاري بخش خصوصي در راستاي توسعه گردشگري را موثر دانست و اظهار داشت: اجراي سياست‌هاي لازم براي جذب گردشگر لازم و ضروري است.

وي بر حفظ و احياي آثار تاريخي به عنوان يکي از بحث‌هاي توسعه گردشگري تاکيد کرد و گفت: مردم و اقشار عمومي نقش مهمي در حفظ بناها و آثار تاريخي به عهده دارند.

گفتني است در ادامه اين جلسه مديران دستگاه‌هاي اجرايي عضو کميته گردشگري روستايي و هريک از دهياران نکاتي را در خصوص توسعه و آباداني روستاها بيان داشتند./117

انتهای پیام/

کد خبر 1389061638