نگار آقاميري با بيان اينکه اين ماشين حساب در انگليس و امريکا ثبت شده اما خود دستگاه انگليسي است ، افزود: اين ماشين حساي در عصر خود انقلابي به ميآمد و قادر بود تمام اعمال رياضي را محاسبه کند.
او گفت: اين ماشين حساب عمليات مرکب ضرب و تقسيم همزمان ، درصدگيري و تناسبگيري ، ضريب ثا بت ، محاسبه بر مبناي ليوي استرلينگ ( پول رايج انگلستان) و.. را به سادگي انجام ميداد.
به گفته آقاميري اين ماشين حساب از سه بخش تشکيل شده است. در بخش نگهدارنده سيلندر که اعداد و يا همان مقياس لوگاريتمي بر روي آن نوشته شده است و جنس آن معمولا از نيکل يا برج است ، دربالاي آن قرار دارد.
موزه ماشينهاي اداري سفير يکي از معدود موزههاي خصوصي شهر تهران است که در سال ۱۳۸۷ خورشيدي (۲۰۰۸ ميلادي) به ابتکار صاحب مجموعه فرشاد کمال خاني گشايش يافت.
در گنجينه دائمي موزه بيش از ۸۰ اثر ارزشمند و يگانه از ماشينهاي اوليه دنيا مانند ماشين تحريرهاي ابتدايي، پرفراژ چک، ماشين حساب، مدادتراش، دستگاههاي پلي کپي و دستگاه تلگراف نگهداري ميشود.
بازديد از موزه آزاد است و علاقمندان ميتوانند ، شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 19 ، پنجشنبه از ساعت 9 تا 18 و جمعهها ازساعت 11 تا 16 به آدرس تهران - ايرانشهر شمالي - نبش خيابان شهيد کلانتري - پلاک ۲۳۲ مراجعه و يا اطلاعات مورد نظر را در سايت http://www.officemuseum.ir جستجو کنند. /122
انتهای پیام/