پايان نخستين مرحله مستندنگاري آثار موزه صنايع دستي سعدآباد

مسئول موزه صنايع دستي مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد در گفتگو با ميراث آريا(chtn) به اجراي مرحله اول مستندنگاري و ثبت آثار موزه صنايع دستي همزمان با روز جهاني صنايع دستي و راه‌اندازي اين موزه در خرداد ماه سال جاري اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون تصويربرداري 50 درصد از آثار و اشياي اين موزه به منظور حفظ و احياي اشياء موجود و مخزن و نيز مستندنگاري و ثبت آثار موزه صنايع دستي انجام شده است.


مريم فدايي به پايان جداسازي و فهرست‌برداري مجموعه محصولات صنايع دستي در بخش‌هاي فلز، شيشه، سفال و سراميک، دوختها، بافت، چوب و ...، براي تنظيم مجلدهاي تخصصي و آموزشي فرهنگي موزه صنايع دستي در 1400 رديف و شش جلد با عنوان \"شناسنامه هنري و تخصصي\" اشاره کرد.


وي به مرحله دوم مستندنگاري و ثبت آثار موزه اشاره کرد و گفت: اين مرحله براي استفاده کارشناسان، محققان و دانشجويان رشته هنر و صنايع دستي مايل به انجام فعاليت‌هاي فرهنگي، هنري و تحقيقاتي قابل استفاده است.


اين کارشناس افزود: تمامي شناسنامه‌هاي يادشده سه دوره قاجار، اوايل پهلوي و نيز دو دوره پهلوي اول و دوم و دوره پس از انقلاب تا 1381 را در برمي‌گيرد.


به گفته اين کارشناس مسوول؛ اين شناسنامه‌ها توضيحات مفصلي پيرامون نام اثر، نام سازنده و طراح اثر، جنس آثار به تفکيک طبقه‌بندي توليدات صنايع دستي در زير گروه 255 رشته و زير رشته، سال ساخت، شرح احوال سازنده و هنرمند، نوع طرح و نقش، سابقه تاريخي و باستان شناسي طرح و نقش اثر، منابع و مراجع تحقيقاتي اثر و ... و بسياري از توضيحات کارشناس فني و هنري اشياء را در برمي‌گيرد.


فدايي در پايان يادآور شد: اين نوع شناسنامه تحقيقاتي يکي از منابع مطالعاتي مناسب و قابل پژوهش براي تدوين و معرفي اشياء و آثار هنري موزه‌اي است که به منظور بررسي و شناخت صنايع دستي دوره پهلوي، بخش تاريخ فرهنگي و هنري تاريخ معاصر ايران در بين سال‌هاي 42 تا پس از انقلاب تهيه شده و در آينده در دسترس دانش پژوهان و محققان دانشگاهي قرار خواهد گرفت./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389062231