به گزارش ميراث آريا (chtn) احمد علي کيخا با اشاره به اين‌که اعضا کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي از درياچه اروميه بازديدي انجام داده‌اند، گفت: 2 دليل درباره تغييرات اکولوژيکي درياچه اروميه مطرح است؛ يکي از عوامل تغييرات آب و هوا و کاهش نزولات باراني در دهه گذشته است و بخش ديگري مربوط به توسعه صنايعي است که به آب بسياري نياز دارند.

وي در ادامه به احداث سدها اشاره کرد و گفت: همچنان سطح زير کشت در اين منطقه افزوده مي‌شود و از آن طرف باعث خشک شدن آب درياچه اروميه شده است.

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با اشاره به راه‌حل‌هاي مطرح شده تصريح کرد: صرفه‌جويي آب در کشاورزي و جلوگيري از افزايش تقاضاهاي جديد از جمله راهکارهاي مطرح شده است.

کيخا همچنين انتقال آب درياي خزر به اروميه را نيز به عنوان يکي از پيشنهادها اشاره کرد و گفت: اين مسئله در حد يک طرح است و هنوز قطعي نشده است.

وي در ادامه اظهار داشت: کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي قرار است نسبت به حل مشکلات کشاورزي در اين حوزه جلساتي داشته باشد.

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي همچنين گفت: بايد محيط زيست طرح جامع مديريتي درياچه اروميه را در کميسيون کشاورزي مجلس ارائه کند و سپس به بررسي مسئله بپردازيم.

کيخا در ادامه درياچه اروميه را نمونه بارزي است از غفلت در لحاظ مسائل زيست محيطي در فعاليت‌هاي توسعه‌اي کشور دانست و تأکيد کرد: با سرعت در حال ساخت و ساز هستيم در حالي‌که توجهي به مسائل زيست محيطي نداريم.

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي گفت: با توجه به آمار استان آذربايجان غربي ، 18 ميليارد متر مکعب ميزان بارش نزولات آسماني است و در حالي که 10 ميليارد متر مکعب آن قابل استحصال است، تنها 4 ميليارد متر مکعب استحصال مي‌شود.

وي با اشاره به بازديدش از درياچه اروميه گفت: به نظرم مشکل اين منطقه مديريت منابع آب است. هنوز هيچ يک از وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاي دولتي مانند سازمان محيط زيست و وزارت نيرو و کشاورزي به عنوان دستگاه هاي متولي ننشسته‌اند تا به يک راهکار جامع برسند.000

انتهای پیام/

کد خبر 1389062410