اتمام فصل دوم مطالعات ميداني حمام خانه ملک

حسن خانزايي با اعلام اين خبر به ميراث آريا(chtn)، اظهارداشت: با توجه به شواهد موجود و جزئيات معماري که طي اين گمانه زني‌ها حاصل شد به نظر مي‌رسد حمام خانه ملک در اواخر دوره قاجاريه يا اوايل پهلوي اول ساخته شده است.

وي با اشاره به لازمه ادامه خاکبرداري در ارتباط با شناخت کامل‌تر اين سازه تصريح کرد: از جمله نکات قابل ذکر در اين مطالعات وجود سازه‌اي ناشناخته در گوشه جنوب شرقي حمام مذکور است که به نظر مي‌رسد ارتباطي با حمام داشته باشد.

خانزايي ادامه داد: اين سازه که تنها قسمتي از پله خرندي و در دو طرف امتداد ديوار و بعضاً يک کف آجر فرش از آن تاکنون بدست آمده متعلق به سازه‌اي ديگر و قديمي‌تر از حمام مذکور است.

رئيس اداره ميراث فرهنگي مشهد با تاکيد بر جزئيات معماري بدست آمده گفت: با استناد به شواهد و عوارض معماري بدست آمده، ساختمان قديمي و اتاق‌هايي در پيرامون دو ضلع شمال و جنوب حياط بوده که قبل از احداث حمام و احتمالاً قبل از احداث حياط خانه ملک تخريب شده است.

خانزايي در پايان از ديگر نکات قابل توجه در اين گمانه‌زني به مشاهده مقادير قابل توجه‌اي سفال‌هاي تاريخي اشاره کرد و گفت: شواهد موجود باستان شناختي نيز به پراکندگي سفال‌هاي تاريخي در ميان لايه سطحي در حياط خانه ملک دارد که اين سفال‌ها در سده 9 تا 13 (ه.ق) طبقه بندي مي‌شوند و وجود اين داده در اين محدوده که شواهد معماري قبل از دوره قاجاريه در آن مشاهده نشده قابل تأمل است./104

انتهای پیام/

کد خبر 1389062516