وي ادامه داد: چون استخدام 23 هزار پرستار به صورت طرح مطرح شد يکي از مسائل متصور بر آن، بار مالي ناشي از اجراي آن است و از آنجا که نماينده دولت در جلسه کميسيون تلفيق تامين بار مالي ناشي از اجراي اين طرح توسط دولت را نپذيرفت اين طرح توسط هيئت رييسه کميسيون تلفيق رد شد زيرا اگر تصويب هم ميشد شوراي نگهبان آن را تأييد نميکرد.
عضو کميسيون تلفيق برنامه پنجم توسعه در مجلس تصريح کرد: زماني که ما تصميم به مطرح کردن اين موضوع در کميسيون تلفيق گرفتيم هيئت رئيسه کميسيون اجازه طرح اين موضوع را نمي داد ولي با اصرار ما و با اين استدلال که جامعه بزرگ پرستاري منتظر استخدام و اجراي قانون خود هستند مورد رايگيري قرار گرفت.
وي افزود: به هر حال استخدام 23 هزار پرستار طي برنامه پنجم توسعه با مخالفت نماينده دولت و نپذيرفتن بار مالي آن رأي نياورد و از 29 نماينده حاضر در کميسيون تلفيق 10 نفر موافق و 19 نفر مخالف بودند که در نهايت به خاطر همان ملاحظات بار مالي راي نياورد.
عضو کميسيون تلفيق مجلس با اشاره به استدلال مخالفان استخدام 23 هزار پرستار گفت: برخي از نمايندگان معتقد به کوچک سازي دولت و واگذاري امور هستند و به گفته آنان جذب نيروي انساني در حوزه بهداشت و درمان بايد به صورت غير مستقيم و از طريق واگذاري امور و خدمات صورت گيرد و استخدام ها دولتي نباشد. اما دليل اصلي رد شدن استخدام 23 هزار پرستار در کميسيون تلفيق، تأمين نشدن اعتبار بود.
وي با بيان اينکه بيمارستان هاي کشور بيشتر به صورت دولتي اداره مي شوند، افزود: بر اساس قانون مديريت خدمات کشوري بيمارستان ها اجازه واگذاري امور را دارند بنابراين بايد برون سپاري براي پرسنل آن نيز صورت گيرد.
وي گفت: اما اينکه ما اداره بيمارستان ها را به صورت دولتي نگه داريم و در عين حال نيروي انساني آن را تأمين نکنيم. کاهش کيفيت خدمات درماني را به دنبال دارد و مشکلات بسياري ايجاد مي کند.
قاضي زاده گفت: به همان دلايل که اجازه جذب 40 يا 60 هزار نيرو به آموزش و پرورش داده شد. بايد پرسنل بهداشتي- درماني نيز بکارگيري شوند. به ويژه که مقام معظم رهبري در بيانات اخير خود بر حاکميتي بودن حوزه بهداشت و درمان تأکيد کردند. بنابراين بايد نيروي انساني آن نيز تأمين شود.
وي افزود: بدون استخدام نيرو مشکلات کنوني نظير کمبود شديد پرستار و اشتغال پرستاران در 2 و 3 شيفت شدت خواهد يافت، ضمن اينکه شاهد افت شديد کيفيت ارائه خدمات پرستاري نيز خواهيم بود.
نماينده مردم مشهد و کلات در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تصميم پرداخت اضافه کار به پرستاران افزود: از آنجايي که پرستاري يکي از مشاغل سخت در دنيا به شمار مي رود نبايد به دنبال افزايش ساعات کاري آنان باشيم. پرداخت اضافه کار ممکن است در بهبود وضعيت دريافتي پرستاران مؤثر باشد اما در درازمدت باعث فرسودگي و واردشدن صدمات جسمي و روحي شديدي به آنان مي شود.
وي با بيان اينکه بينش اقتصادي و آينده نگري نشان مي دهد که بهره وري نيروها در صورت افزايش ساعات کار پرستاري کاهش مي يابد، افزود: از سوي ديگر خانواده پرستاران نيز از هم پاشيده مي شود چرا که اگر قرار باشد پرستار بيشتر ساعات زندگي خود را در بيمارستان سپري کند فرزندان آنان دچار کمبود محبت مي شوند و زير نظر پدر و مادر تربيت نمي شوند بنابراين با از دست دادن سرمايه هاي اجتماعي خسارت هاي زيادي نيز به جامعه وارد مي شود.
قاضي زاده ادامه داد: فرهنگيان 124 ساعت در هفته کار مي کنند اما پرستاران زماني که همه در حال استراحت هستند مشغول کار هستند و در فصل تابستان و ايام عيد نوروز و تعطيل همواره بايد به مردم خدمت رساني کنند. بنابراين به نظر مي رسد بايد براي بهبود وضع آنان رسيدگي جدي تري صورت گيرد.
وي گفت: مطرح شدن بکارگيري 23 هزار پرستار در قالب لايحه جداگانه و مجدد فقط باعث طولاني شدن روند کار مي شود و فکر مي کنم اين موضوع با پذيرش بار مالي آن از سوي دولت قابل حل است.
عضو کميسيون تلفيق مجلس اظهار اميدواري کرد با تعامل دولت و مجلس استخدام 23 هزار پرستار در برنامه پنجم توسعه گنجانده شود و با همان بند الحاقي موضوع حل شود. /122
انتهای پیام/