محمد رحمدل افزود:حريم اين بناي باشکوه از سمت شرق و جنوب غربي به رودخانه خرم آباد ، از غرب به خيابان دوازده برجي و از شمال به خيابان فلک الافلاک محدود مي شود.
وي افزود:بناي اوليه آن را به زمان شاپور اول ساساني در قرن سوم ميلادي نسبت مي دهند که به شماره 883 مورخ 10 مهرماه 1348در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
رحمدل تصريح کرد: معماري کنوني بنا ، بيانگر الحاقات فراواني است که در دوران گوناگون بدان افزوده شده بيشترين اين تحولات مربوط به دوره صفويه تا قاجار است .
وي افزود: اين اداره کل در راستاي اهداف حفاظتي و مرمتي در خصوص بناي مذکور اقداماتي نظير اجراي آبروهاي کف حياط با سنگ تراشيده شده به ضخامت 6 سانتيمتر (لاشتري )، بند کشي و تعويض آجر پشت قلعه با آجر سنتي 20 در20 و اجراي قلوه سنگ در کف راهرو با بند کشي را انجام داده است .
رحمدل گفت: اجراي دوباره راه پله حياط اول با عايق ايزوگام و آجر سنتي، دوباره چيني کنگرههاي تخريب شده با قوس بالاي آن با بند کشي و آجر سنتي 20 در 20، مهارسازي در ورودي قلعه (مهار سازي با چوب و اتصال به ديوار)، بند کشي آجرفرش پشت بام و حياط نيز انجام شده است. عمليات مذکور با اعتباري بيش از 250 ميليون ريال انجام شد .
/104
انتهای پیام/