کنوانسيون طبيعت‌گردي را راه‌اندازي کنيم

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) محمدي‌زاده؛ رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در مراسم گراميداشت روز جهاني جهانگردي ضمن ارائه اين پيشنهاد افزود: ايران آمادگي دارد همچون کنوانسيون رامسر موضوع راه اندازي کنوانسيون طبيعت‌گردي را پيگيري کند.

وي تصريح کرد: پيشنهاد ما اين است که مقر اين کنوانسيون نيز در ايران باشد تا از اين طريق بتوانيم ميان کشورها و ملت‌ها موضوع تبادل گردشگري را در حوزه طبيعت‌گردي تقويت کنيم.

رئيس سازمان حفاظت محيط‌زيست با اشاره به نامگذاري روز گردشگري به گردشگري و تنوع زيستي، تنوع‌زيستي را از فاکتورهاي توسعه گردشگري هر کشور بر شمرد و تصريح کرد: ايران از ظرفيت‌هاي بسياري در اين حوزه برخوردار است و از نظر تنوع زيستي مقام دوم دنيا را به خود اختصاص داده است.

رئيس سازمان حفاطت محيط‌زيست متذکر شد: به منظور توسعه گردشگري ايران با توجه به اين ظرفيت‌ها بايد اقدامات جدي صورت گيرد و اگرچه متولي اين بخش سازمان ميراث‌فرهنگي است اما لازم است سازمان حفاطت محيط زيست و منابع طبيعي نيز تعاملات لازم را در اين حوزه داشته باشند.

وي با اشاره به وجود 203 منطقه حفاظت شده و پناهگاه حيات‌وحش به وسعت 12 ميليون هکتار در کشور به برخي اقدامات اين سازمان در راستاي حفاظت از اين مناطق اشاره کرد و افزود:تهيه طرح جامع توجيهي و تفصيلي اين مناطق با رويکرد طبيعت‌گردي از جمله اين برنامه‌ها است و در تلاش هستيم ساير طرح‌ها را به نتيجه برسانيم تا گردشگري در اين مناطق سامان پيدا کند.

محمدي‌زاده تاسيس واحد طبيعت‌گردي در معاونت محيط طبيعي و تنوع زيستي اين سازمان با هدف شناسايي مناطق داراي اهميت طبيعت‌گردي، تهيه شناسنامه براي اين مناطق و تدوين آئين‌نامه‌هاي مورد نياز را از ديگر اقدامات صورت گرفته عنوان کرد.

وي متذکر شد: با هدف به ميدان آوردن جوامع محلي در توسعه گردشگري مناطق تحت حفاظت تلاش شد برنامه‌هاي آموزشي براي جوامع محلي تهيه شود؛ تهيه بانک اطلاعاتي براي جاذبه‌هاي گردشگري و تهيه پيش‌نويس دستورالعمل طبيعت‌گردي نيز از ديگر اقدامات انجام شده در اين سازمان است.

محمدي‌زاده همچنين يادآور شد: تهيه اطلس مناطق طبيعي را در دستور کار قرار داده‌ايم تا با تهيه عکس و فيلم از جاذبه‌هاي طبيعت‌گردي مناسب‌‌ترين روش را براي توسعه طبيعت‌گردي جستجو کنيم.

اين مقام مسئول در بخشي ديگر به برخي چالش‌هاي موجود در حوزه محيط زيست اشاره کرد و افزود: تبليغات سوء رسانه‌هاي بين‌المللي عليه ايران از مهمترين چالش‌هاي اين حوزه است که بايد با ورود فعالان گردشگري به اين حوزه اين جنگ رسانه‌اي به همکاري بين کشوري تبديل شود.

محمدي‌زاده ناقص بودن آرشيو توليدات رسانه‌اي در حوزه طبيعت‌گردي، وارد نشدن افراد خبره در اين حوزه، حضور کمرنگ در نمايشگاه‌هاي طبيعت‌گردي و رويدادهاي بين‌المللي و کمبود پژوهش در حوزه طبيعت‌گردي را از ديگر چالش‌هاي اين حوزه عنوان کرد./115








انتهای پیام/

کد خبر 1389070566