آزاده اردکاني به تصور غلط برخي از هموطنان که محل کشف منشور کوروش را ايران ميدانند اشاره کرد و گفت: اين منشور در مکاني به نام \"تل عمران\" در منطقه بابل (عراق امروزي) توسط هرمزد رسام، کارمند موزه بريتانيا، يکي از مسيحيان آشوري عراق يافت شد.
وي دو قطعه به نمايش گذاشته شده همراه با اين منشور را به هيچ عنوان مرتبط به منشور کوروش ندانست و گفت: اين قطعات که مکمل خطوط از بين رفته منشور هستند تاکنون در دنيا به نمايش گذاشته نشده و براي نخستين بار در موزه ملي ايران به نمايش درآمدهاند.
اردکاني با اشاره به توزيع ترجمه متن منشور کوروش در ايران براي نخستين بار بيان داشت: بخشهاي ترجمه شده به خط قرمز مربوط به اين دو قطعه هستند.
به گفته اين مقام مسوول در موزه ملي ايران؛ اين دو قطعه از آشور بني پال، پادشاه خونخوار بابل و شهر بابل سخن گفته است.
اردکاني اهميت اين دو قطعه را نه به خاطر ترجمه آن بلکه به دليل مشخص کردن يکتا نبودن منشور کوروش عنوان کرد و گفت: بدون ترديد تعداد بسياري از اين منشور وجود داشته که تاکنون يکي از آنها يافت شده است. همانگونه که داريوش در بيستون ميگويد: ما حکمهاي حکومتي را براي تمام ايران و سيطره قدرت خود فرستاديم بنابراين منشور کوروش نيز به طور حتم براي کشورهاي ديگر نيز فرستاده شده است.
اين مقام مسوول با اشاره به توضيح متن منشور کوروش در هفت بند، افزود: در اين منشور، ابتدا در مورد مردوک خداي بابليها سپس در مورد تغيير خدا و پرستشگاه توسط پادشاه بابليها، خشم مردوک، گماردن کوروش به عنوان پادشاه، ورود وي به شهر بابل و حمايت مردوک از کوروش سخن گفته است.در بندهاي بعدي منشور سخن از کارگراني که هيچگاه به بيگاري کشيده نشدند، بازگشت مردها و زنان به شهرهايشان و ساخته شدن شهر بابل گفته شده است.
وي نمايش اين منشور در موزه ملي ايران را بيانگر شعور ايرانيان و نيز احترام آنها به اديان مختلف از ساليان گذشته عنوان کرد و گفت: وجود منشوري به نام منشور کوروش نشاندهنده وجود تفکري درست از اين منطقه است.
اردکاني با اشاره به حکومت آشور بنيپال و کتيبه باقي مانده از او يادآور شد: در کتيبه اين پادشاه، برعکس متن منشور کوروش نوشته شده است\" وقتي وارد شهر شدم سم اسبانم را خون فرا گرفت و زنان و مردان را از هم جدا و خونشان را ريختم و شهر را پاک کردم \" در حالي که هنگام ورود کوروش به شهر به پاي او گل ريختند که اين موضوع نشانگر اين حقيقت است که ايرانيان همواره صلحجو بودند.
وي از رئيس فراکسيون گردشگري مجلس خواست تا براي تحويل ميدان مشق به موزه ملي ايران، براي تحقق و عملي کردن اهداف موزه ملي ايران تلاش بيشتري کنند.
رئيس فراکسيون گردشگري نيز حمايت و همکاري خود را از اين موضوع اعلام کرد.
رئيس کل موزه ملي ايران، کارهاي پژوهشي انجام شده در موزه ملي ايران را در سطوح بالاي علمي توصيف کرد و گفت: هماکنون بررسي و انجام پژوهشهاي جديد در دستور کار موزه ملي ايران قرار دارد.
رئيس فراکسيون گردشگري مجلس شوراي اسلامي نيز به وجود مفاهيمي چون عدالت و توجه به اقشار مختلف جامعه در منشور کوروش اشاره کرد.
اسداله عباسي با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با دانيالي؛ معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و ثبت ملي250 رشته صنايع دستي در ايران گفت: متأسفانه در هيچ مکان يا موزهاي در کشور صنايع دستي به نمايش گذاشته نشده است.
119
انتهای پیام/