نمايش منشور کوروش فرصتي مناسب براي پژوهشگران ايراني است

آيدين آغداشلو در گفتگو با ميراث آريا (chtn) نمايش منشور کوروش در موزه ملي ايران را فتح بابي براي ديدار از هر چيزي دانست که در اين مبادله به صورت متقابل به ايران فرستاده مي‌شود.

وي در توضيح اين مطلب افزود: البته شرايط مراقبت و حفاظت نه تنها براي اين منشور بلکه بايد براي هر مجموعه‌‌اي که انشاءاله در آينده به ايران فرستاده مي‌شود در سطحي بسيار بالا اجرا شود تا تصورات نادرست موجود در سطح جهان اصلاح شود، ما قادر به پذيرش هر نوع مبادله فرهنگي هستيم و در حقيقت، مردم ما در هر قشر و طبقه مشتاق به تماشاي نمونه‌‌هاي برجاي مانده از فرهنگ و هنر گذشته ايران هستند.

اين پژوهشگر، طراح و نويسنده ، نمايش منشور کوروش را فرصتي مناسب براي بسياري از محققان که امکان سفر به موزه‌ها و مجموعه‌هاي بزرگ جهان را ندارند توصيف کرد و يادآور شد: اين امکان در آينده نه تنها بايد براي اشياي تاريخي پيش از اسلام بلکه براي عالي‌ترين اشياي تاريخي و فرهنگي پس از اسلام نيز فراهم شود تا بسياري از محققان و پژوهشگران ايراني بتوانند آنها را از نزديک مشاهده و مطالعه کنند.

آغداشلو به برخي از هنرمندان ايراني اشاره کرد و افزود: اين هنرمندان، تا حدي به مدرنيسم و مکاتب بسيار جديد تعلق خاطر دارند که حتي ديدگاه‌هاي فرهنگي و تاريخي خود را کنار گذاشته‌ و حتي انکار مي‌کنند.

نقاش معاصر ايراني، نمايش منشور کوروش را فرصتي دانست تا برخي از هنرمندان ايراني دوباره به معناي تاريخي و هنري خود نگاهي دوباره بيندازند و بدانند عامل حفظ هويت يا مفهوم تاريخي عالي گذشته يک شيء فقط حفظ آن نيست بلکه بايد شرايطي فراهم شود تا يک شيء، معنا را نيز با خود حمل ‌کند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389070815