رييس دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني هرمزگان با اشاره به اهميت راه اندازي اين مرکز اظهار داشت: بندرعباس به عنوان يکي از راه هاي مواصلاتي جنوب کشور بيش از 96 درصد از کل مسافرت هاي دريايي و 90 درصد از مبادلات کالاهاي غير نفتي را از طريق بنادر هرمزگان انجام مي دهد و به عنوان پرترافيک ترين محورهاي مواصلاتي کشور است.
دکتر محمد شکاري گفت : در سال 1387 تعداد مرگ و مير در تصادفات برون شهري هرمزگان 296 نفر بوده که نسبت به سال 86 بيست و شش درصد افزايش نشان مي دهد.
وي با بيان اين که تروما مهمترين عامل مرگ و مير و معلوليت در جوانان در کل کشورهاي جهان و داراي بار اول بيماري در ايران است، به اهميت مرکز تحقيقات تروما اشاره کرد و يادآور شد: اين مرکز رسالت و مسئوليت دارد شرايط مناسب براي تحقيقات در زمينه انواع تروما با توجه به حوادث ترافيکي را فراهم آورد و منجر به کاهش بروز حوادث و سوانح و عوارض ناشي از آنها در جامعه شود.
رييس دانشگاه علوم پزشکي هرمز گان افزود: اين مرکز درآينده اين توان را خواهد داشت تا به عنوان يکي از معتبرترين و پيشگام ترين مرکز تحقيقاتي، دانشي را فراهم آورد تا بر مبناي آن اثر بخشي نظام سلامت بيماران ترومايي را تضمين کنند.
شکاري بررسي وضع اداره بيماران ترومايي از محل حادثه، انتقال به بيمارستان، اتاق عمل، اورژانس تا زمان ترخيص، بررسي روشهاي متداول و استاندارد بيماران ترومايي در مراکز معتبر دنيا و بررسي تغييرات لازم بومي سازي و عملياتي کردن آن روش ها براي اجرا در اين مراکز، انجام تحقيقات در مورد نتايج روشهاي تشخيص و درماني بيماران ترومايي و پيشنهاد و توسعه روش ها و آموزش نيروي انساني را بخشي از اهداف اين مراکز دانست.
گفتني است مرکز تحقيقات تروما جنوب در بندرعباس با اعتباري بالغ بر 500 ميليون ريال راه اندازي شده است./122
انتهای پیام/