وي ادامه داد: آنچه موجب استقبال از اين نمايشگاه شده به دور از جسم اين استوانه، آموزههايي است که سالها پيش بر دل اين گل نبشته نقش بسته است، آموزههايي که با تأمل بر آنها، پي به منش و خوي انسان دوستانه ايرانيان از هزارههاي گذشته ميبريم.
اردکاني باتاکيد بر اين مهم که آن زمان که کوروش به بابل رسيد، بدون جنگ حاکم بابل شد و بدون اينکه زنان و کودکان را از مردان جدا کند و يا به اسيري ببرد با آنها با مروت و انسانيت رفتار کرد، افزود: اين گلنبشته از آن رو مورد توجه جهانيان است که نشان ميدهد گذشتگان ما از سالهاي دور بي آنکه ادعايي داشته باشند، به حقوق انساني ديگران احترام ميگذاشتند.
رئيس موزه ملي بر اين مهم که در سطر به سطر منشور کوروش نشانههايي از احترام به حقوق انسانها نمايان است ،گفت: با خواندن منشور کوروش هر ايراني به داشتن چنين سليقهاي ميبالد، اما نکات قابل توجه ديگري نيز در اين لوح نهفته است که بيتناسب نيست به آنها اشارهاي داشته باشيم.
وي احترام به ساير اديان است را از مهمترين بخشهاي اين لوح دانست و گفت : کوروش قربانياني را براي معابد ساير اديان فرستاده و اين پيام را منتقل کرده است که با وجود يکتا پرست بودن، حقوق ساير اديان و حتي بتپرستان را محترم دانسته و به اعتقاداتشان احترام ميگذارد.
اين مقام مسئول افزود: اين همان موضوعي است که بايد امروز و در عصر حاضر مورد توجه قرار گيرد چرا که در اين قرون و اعصار با توجه به پيشرفتهايي که در علوم و فنون و تکنولوژي صورت گرفته اما هنوز هم دغدغه هتک حرمت اديان مختلف وجود دارد.
در پيام آزاده اردکاني آمده است هنوز هم هستند افرادي که متن منشور کوروش را نخواندهاند و اگر هم خواندهاند بيتوجه به آن چشمهايشان را به روي حقوق ساير اديان بستهاند! اما ما ايرانيان با نگاهي به گذشته پرافتخار خود به اين نکته اذعان داريم که از گذشتههاي دور داراي حقوق بشر بودهايم و اينکه در اين روزگار در کشورمان، در شهرمان و رد همسايگيمان، اديان مختلف با صلح و آرامش در کنار هم به زيست خود ادامه ميدهند، گواهي بر اين مدعي است./122
انتهای پیام/