شناسايي صنايع دستي بومي بخش الموت غربي

معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان قزوين با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: شناسايي صنايع دستي بومي و ارزشمند مناطق که ريشه در نحوه زندگي افراد مناطق مختلف و مبين بسياري از دريافت هاي فرهنگي و اصيل نواحي مختلف است انجام مي‌شود.

حميدرضا قاسمي افزود: هدف از پيمايش ميداني در راستاي تدوين طرح جامع مستند نگاري صنايع دستي مناطق مختلف استان همانا کشف موارد فرهنگي مختلفي همچون آداب و رسوم و آيين‌هاي محلي نواحي مختلف استان و تحليل ارتباطات موجود در اين موضوعات و بررسي هاي بعدي و تجزيه و تحليل‌هاي علمي مختلف است .

وي خاطرنشان کرد: هدف ديگر از اين طرح بهره‌مندي از دستاوردهاي گذشته در راستاي رفع نيازهاي امروز جامعه و مسائل روز همچون تقويت فرهنگي و رشد روز افزون آن مبتني بر اصالت‌ها و داشته‌هاي تاريخي و فرهنگي و رفع معضل اشتغال جامعه است که در پيوند نسل‌هاي گذشته، حال و آينده راهکاري بسيار تاثير گذار و مثبت خواهد بود .

قاسمي گفت: براساس مستند نگاري‌هاي انجام شده در بخش الموت غربي از توابع شهرستان قزوين صنايع دستي بومي و اصيلي همچون گليم بافي، جاجيم بافي، بافتني‌هاي سنتي، حصير بافي، تنگ بافي که نوعي ريسمان است و صنايع دستي چوبي در اين منطقه همراه با موضوعات مرتبط فرهنگي و اجتماعي روستاهاي اين بخش که برگرفته از تاريخ پويا زندگي افراد در روستاهاست شناسايي شده است.

وي افزود: نمونه‌هاي فراواني از درودگري سنتي به شکل در و پنجره‌هاي مشبک و تزيينات معماري در اين منطقه که نشانگر تفکرات هنرمندانه روستاييان آن محل و حس زيبايي دوستي افراد ساکن در روستاها طي تاريخ زندگي آنهاست نيز شناسايي و مستند شد .

قاسمي گفت: انجام مطالعات ميداني بر روي دست بافته‌هاي اين بخش اول نمايانگر فرهنگ صرفه جويي و حس تنوع طلبي و ارتباط منطقي طبيعت موجود روستاها در دست ساخته‌ها و بافته‌ها و سپس حاکي از ميزان اهميت فرهنگ خود کفايي که برگرفته از ريشه هاي استوار فرهنگي کل کشورمان است به نظر مي‌رسد .

وي اضافه کرد: با کمي تعمق براي افراد علاقه مند اينگونه بر مي‌آيد که نقوش اين منطقه خاص همجا بودن و شيوه بافت هم به گونه ايست که به نظر مي‌رسد روي آنها با نخ و سوزن نقوشي دوخته شده است و اين نشانگر بداعت و نوآوري زمان خود بوده و طي زمان اين فرايند تغييرات مختصري داشته و به اصطلاح به روز شده است .

وي گفت: همچنين در برخي روستاهاي اين بخش شاهد آيين هاي سنتي و قديمي مانند طالع بيني و طب گياهي بوده ايم.

قاسمي تاکيد کرد: اميد است بتوانيم با دريافت‌هاي ميداني و تحليل‌هاي کارشناسي و استنتاجات منطقي و با راهکارهاي برگرفته از آن همچون آموزش مجدد اين رشته‌هاي بومي در همان مناطق بتوانيم رسالت اصلي خود را که حفظ اصالت‌ها و احيا فرهنگ و هنر ايراني اسلامي و انتقال به نسل آتي است به عنوان ميراث بانان براي گذشته گان و ميراث سازان خوبي براي آيندگان باشيم .
/104

انتهای پیام/

کد خبر 138907143