مولانا، پرکارترين شاعر فارسي

به گزارش ميراث آريا(chtn) مهدي محبتي با اشاره به يک نظريه مطرح در مورد مولانا که وي اهل زهد، فقه و سجاده نشين بود که حادثه برخورد با شمس آ نرا يک ترانه گوي کوي و برزن کرد، افزود: شخصي با اين دامنه انديشه و پيشينه فکري نمي‌تواند با حادثه اي يک شبه شاعر شده باشد بنابراين اين نظريه مبناي عقلاني ندارد.

وي مولوي را دردانه ادبيات فارسي از نظر حجم کار و بيان مطالب دانست و گفت: مولانا پرکارترين شاعر فارسي است و هيچ شاعري به اندازه وي شعر و غزل به جهانيان هديه نکرده است.

به گفته اين استاد دانشگاه؛ مولانا جلال الدين بلخي علاوه بر کتاب غزليات شمس و مثنوي، سه کتاب نثر به جهان هديه کرده است.

وي با اشاره به لقب گرفتن مولانا به عنوان شاعر قرن 25 توسط يکي از محققان اروپايي در مقاله \"مولانا شاعر قرن 25\"؛ افزود: بشريت رشد يافته و مشاهده گر انقلاب صنعتي پس از گذشت 800سال از وفات مولانا، وي را هنوز شاعر قرن روزگار خود نمي‌داند و مي گويد انسان پس از گذراندن 400 سال ديگر قادر به درک کلام مولانا خواهد بود.

محبتي با بيان اينکه مولانا در طول حيات خود از شعر نبريده و از گفتن، خواندن و دروني شدن شعر فاصله نگرفته است، بيان داشت: همه اشعار مولانا شعور ناب است.

وي يادآور شد: حيات مولانا که غوطه ور در شعر است نمي تواند به يک باره و يک شبه حجم عظيم معلومات، تصويرها و اشعارش در حضور شمس ظهور پيدا کند.

در پايان مراسم از استادان پيشکسوتي چون؛ علي رواقي، محسن ابوالقاسمي، عزيزاله جويني؛ غلامرضا ستوده، مهدي محبتي، ابراهيم خدايار، محمدحسين ساکت، مظفر بختيار، عبدالرضا سيف و حميرا زمردي با اهداء لوح و تنديسي تجليل به عمل آمد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389071616