صنايع‌دستي گيلان استانداردسازي مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميرذاث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري گيلان، يوسفي آموزش هنرمندان براي کيفي‌سازي توليدات صنايع‌دستي را يکي ديگر از اقدامات مهم اعلام کرد و افزود:‌ در شش ماه نخست سال جاري بيش از يک هزار و 130 نفر در رشته‌هاي صنايع‌دستي آموزش ديده‌اند.

به گفته يوسفي در شش ماه نخست سال‌جاري بيش از 650 کارت شناسايي صادر شده است که اين ميزان در سال گذشته 174 کارت شناسايي بود.

وي از اجراي طرح شناسايي و ساماندهي فروشگاه‌هاي صنايع‌دستي در گيلان خبر داد و تصريح کرد: در مرحله نخست 170 فروشگاه شناسايي شده است.

معاون صنايع‌دستي اين استان ورود توليدات چيني و غيراستاندارد را چالشي در مسير رشد و توسعه صنايع‌دستي بومي استان برشمرد و خاطر نشان کرد: استانداردسازي و ارتقاي سطح کيفي محصولات بومي يکي از راهکارهاي اساسي به شمار مي‌رود.

وي با اشاره به اجراي آزمون مهارت فني هنرمندان گفت: دومين گروه از هنرمندان گيلان براي شرکت در آزمون اداره کل آموزش فني حرفه‌اي استان ثبت‌نام مي‌کنند.

يوسفي با بيان اينکه آزمون نخستين گروه از هنرمندان پايان يافته است،‌اظهار داشت: اداره کل فني حرفه‌اي در حال صدور گواهي مهارت آموزش فني است.

معاون صنايع‌دستي گيلان به شرکت بيش از 100 هنرجو از سراسر استان در آزمون مرحله نخست اشاره کرد و افزود: براي آزمون مرحله دوم با تمام هنرمندان فعالي که کارت شناسايي صنعتگري دارند، تماس گرفته مي‌شود.

وي ادامه داد: هنرمندان گيلاني تا 18 مهر جاري فرصت دارند براي شرکت در آزمون مشاغل خانگي ثبت‌نام و پيش‌بيني مي‌شود دومين آزمون اداره کل فني حرفه‌اي آبان ماه سال‌جاري برگزار شود.

معاون صنايع‌دستي گيلان با اشاره به اينکه تاکنون 37 هنرمند در استان شناسايي شده‌اند،‌ بيان داشت: اميدواريم امکان بهره‌مندي صنعتگران استان از مزاياي بيمه تأمين اجتماعي سريع‌تر فراهم شود.

وي در ادامه از نام‌گذاري خيابان‌ها و ميدان‌هاي شهري به نام صنايع‌دستي خبر داد و تصريح کرد: از آنجا که خمام به عنوان قطب توليد حصيربافي کشور به شمار مي‌رود، يکي از ميدان‌هاي شهر خمام، حصيربافان نامگذاري مي‌شود.

يوسفي چاپ تمبر هنرمندان شاخص صنايع‌دستي را يکي ديگر از اقدامات عنوان کرد و اظهار داشت: امسال تمبر شش نفر از هنرمندان چاپ مي‌شود.

اين مقام مسئول حمايت از توليدات هنرمندان را الزامي دانست و تأکيد کرد: ايجاد بازارچه‌هاي صنايع‌دستي موجب ترغيب هنرمندان به توليد براي دسترسي مستقيم به بازار فروش مي‌شود.

وي با اشاره به راه‌اندازي هفت بازارچه صنايع‌دستي در گيلان خاطر نشان کرد:‌ در حال حاضر بالغ بر 2 ميليارد و 220 ميليون تومان اعتبار براي اجراي زيرساخت‌هاي اين بازارچه‌ها اختصاص يافته است.

يوسفي شرکت هنرمندان در نمايشگاه‌هاي صنايع‌دستي را بسيار کاربردي و اثربخش خواند و گفت: در شش ماه نخست سال‌جاري 93 مورد شرکت در نمايشگاه ثبت شده است.

به گفته معاون صنايع‌دستي اين استان، گيلان در ايام نوروز در بحث راه‌اندازي نمايشگاه‌هاي صنايع‌دستي مقام نخست کشور را به خود اختصاص داد.

وي توسعه صنايع‌دستي را يکي از شاخصه‌هاي مهم گردشگري برشمرد و تصريح کرد: هنرهاي سنتي و صنايع بومي همواره به عنوان يکي از رويکردهاي گردشگري به شمار مي‌آيند.

/111

انتهای پیام/

کد خبر 138907188