وي با اشاره به فعاليت بيش از يکصد و پنجاه کارگاه مرمتي فعال در سطح استان گفت: مرمت ابنيه تاريخي در سطح استان به شکلي علمي پيگيري مي شود و تا کنون در اين زمينه از همکاري دانشگاهها و مراکز علمي بسيار بهره گرفته شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي همچنين تصريح کرد: ارتقاي سطح همکاري ها نيازمند عزم سازمانها و ادارات مسئول و همچنين بالا بودن سطح پاسخگويي و همکاري مراکز علمي و دانشگاهي است که اميدواريم با چنين همايش هايي، نيل به اين هدف با سرعت بيشتري اتفاق بيافتد.
محمدي با اشاره به ويژگي هاي ابينه تاريخي و امکان آسيب ديدگي جدي آنها در هنگام وقوع زمين لرزه افزود: شهر تبريز بارها صدمات ناشي از زلزله را به چشم ديده است و ابنيه اي مانند مسجد کبود و ارک عليشاه نمونه هاي منحصر به فرد باقي مانده از اين حوادث هستند.
وي افزود: براي ارتقاي سطح علمي فعاليت در مرمت هاي صورت گرفته در سطح استان، با مراکز مهم علمي کشور و جهان از جمله دانشگاه کانازاواي ژاپن که در زمينه زلزله از جمله مراکز نام آور جهان است در ارتباط هستيم و تا کنون، مسجد کبود تبريز به عنوان فيروزه جهان اسلام و بخشهايي از بازار تاريخي تبريز که امسال به ثبت جهاني نيز رسيده است، مورد بررسي و استحکام بخشي قرار گرفته اند.
محمدي در خاتمه، بررسي استحکام بخشي بناي تاريخي ارک تبريز را با برگزاري همايشي در اين خصوص، برنامه آتي سازمان و مراکز علمي مرتبط در اين خصوص معرفي نمود و گفت: با همکاري گسترده و شرکت در اين همايشها، مي خواهيم ابنيه تاريخي و ارزشمند استان را براي نسل هاي آتي به گونه اي به يادگار بگذاريم که معرف توان گذشتگان و تلاش فعالان امروزي اين عرصه باشد.
اين سمينار روزهاي 18 و 19 مهرماه توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، دانشگاه تربيت معلم آذربايجان و دانشگاه کانازاوي ژاپن برگزار مي شود./106
انتهای پیام/