وي افزود: از سال 1373 از محل اعتبارات استاني و ملي، سازمان مذکور عمليات مرمتي اين ميدان را آغاز کرده و تاکنون نيز ادامه داشته است و بيش از يک ميليارد ريال براي مرمت شيروانيهاي آن در سال جاري هزينه شده است.
وي تصريح کرد: اين ميدان با شعاع 80 متر و مساحت بيش از 2 هکتار در بخش مرکزي شهر قرار دارد و محل تقاطع شش خيابان اصلي شهر همدان است.
بيات با بيان اين مطلب افزود: طرح اين ميدان و ساختمانهاي اطراف آن در سال 1307 هجري شمسي توسط معمار و شهرساز آلماني کارال سريس تهيه و بين سالهاي 1309 تا 1312 ساخته شده است.
وي ادامه داد: شش بناي موزون حاشيه ميدان که هريک در حد فاصل دو خيابان واقع شده است در دو طبقه با نماکاري و تزئينات آجري و گچبري و پوشش سقف شيرواني ساخته شدهاند و داراي دو گنبد با پوشش فلزي در دو طرف بنا است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان اشاره کرد: در ورودي هر خيابان دو گنبد در پيرامون ميدان امام قرار دارد که در مجموع 12 گنبد در اين منطقه خودنمايي ميکند و ابنيه موجود سبک و سياق معماري رايج در اوايل قرن 20 اروپا و مشابه ميدان حسن آباد تهران ساخته شدهاند.
بيات در پايان افزود: ميدان امام خميني(ره) شهر همدان به شماره ثبت 2712 در سال 1379 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
گفتني است ساماندهي تابلوها و مرمت بالکنهاي الحاقي و نماي کل ميدان که قسمتي از آن مرمت شده است نيز در برنامههاي کاري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قرار دارد.
/104
انتهای پیام/