ابوالفضل مکرميفر با بيان اينکه تمامي زلزلههاي وارد شده بر پيکره نيشابور به دليل دسترسي نداشتن به اطلاعات و ثبت دادهها در جدول و نوشتار ذکر نشده است، گفت: برخي از زمين لرزهها نيز به خاطر آسيب نرساندن ثبت و ضبط نشدهاند.
وي اضافه کرد: همچنين بعضي از نواحي به دليل دسترسي نداشتن و نبود ارتباطات در ذهن تاريخ هم باقي نماندهاند.
مکرمي فر به نوشته خليفه عباسي در حاشيه نسخهاي از کتاب تاريخ \"يميني\" مربوط به حدود سال 400 هجري قمري (قرن 5 هجري) در مورد نيشابور اشاره کرد که از ابتداي ساخت، اين بنا تا آن زمان، 18 بار براثر زلزله ويران شده است. براساس بررسيهاي انجام شده تاکنون از اين شمار تنها هفت زلزله به ثبت رسيده است.
به گفته اين مقام مسئول؛ در صورت صحت اخبار ذکر شده توسط خليفه عباسي نيشابور، مبني بر 18بار ويران شدن نيشابور بر اثر زلزله تا قرن يازدهم و در نظر گرفتن سال 280 ميلادي به عنوان ميانگين سالهاي سلطنتي شاپور اول، بنابراين از ابتداي ايجاد تا اوت 1928 ميلادي، بر اثر زلزله 26 بار به طور کلي يا حداقل نصفي از نيشابور ويران شده است.
وي در توضيح اين مطلب ادامه داد: بر اين اساس، ميانگين تعداد زلزلهها در طول 1648 سال( از قرن سوم ميلادي)، 63 سال است. يعني نيشابور هر 63 سال يک بار، بر اثر زلزله ويران شده است.
مکرمي فريادآور شد: بررسيهاي انجام شده بيانگر تخريب کامل شهر نيشابور براثر زمينلرزه بزرگ سال 668 و 708 هجري در پهنه باختري نيشابور است. /119
انتهای پیام/