مهنازاشرفي گفت: روستاي تاريخي ميمند به عنوان يک منظر فرهنگي مطرح است که پهنه و اطلاعات وسيعي را شامل شده و 3 دوره زندگي را در خود جاي داده است.
وي بابيان اينکه مردم ميمند چهارماه اول سال در دشتهاي پايين ميمند، چهارماه دوم را در آباديهاي اطراف و باغات و چهارماه سوم را در خانههاي دستکنده اين روستا ساکن هستند ، گفت : اين روستا تعامل انسان وطبيعت را به شکل منحصر به فردي به نمايش گذاشته است.
به گفته اشرفي معماري موجود در روستاي تاريخي ميمند مانند معماري روستاي \"کندوان\" در ايران و اثر تاريخي \"کاپادوکيه\" در ترکيه دستکند است و هنوز در خانههاي اين روستاي صخرهاي روح حيات و زندگي جريان دارد.
مدير پايگاه ميراث فرهنگي ميمند با اشاره به اينکه درخانههاي صخرهاي ميمند تبادل حرارتي آسايش دائمي مردم را سبب شده است ، گفت : اين خانه ها در تابستان خنک و در زمستان کاملا گرم ميشوند.
اشرفي افزود : مردم ميمند باکمترين تخريب و صرف حداقل انرژي بيشترين بهره را از طبيعت برده و آداب وسنن آنها نيز هنوز پويا وفعال است.
اشرفي گفت : در حال حاضر اراده جدي جهاد کشاورزي ، اداره برق ، مسکن و تمام مسئولان استاني متوجه ثبت جهاني ميمند است و پس از تهيه پرونده ثبت جهاني اين اثر ارزشمند اقدامات اضطراري براي مناسب سازي آن صورت ميپذيرد./122
انتهای پیام/