به گزارش ميراث آريا (chtn) مرکز اطلاع‌رساني داروها و سموم معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در دومين روز از هفته پيشگيري از مسموميت‌ها اعلام کرد: کودکان خردسال ممکن است به علت درک کم از محيط اطرافشان، هرچيزي را به دهان ببرند که اين عمل زمينه‌ساز بروز مسموميت است.

بنابراين گزارش، عمده‌ترين موارد مسموميت در کودکان در اثر خوردن داروها، مواد شيميايي و محصولات خانگي مانند مواد آرايشي بهداشتي، فرآورده‌هاي شوينده، سفيدکننده و لوله بازکن، لاک پاک کن (استون) و گياهان آپارتماني است.

براساس اين گزارش والدين بايد کيف دستي، ساک خريد و کيسه‌هاي نايلوني را دور از دسترس کودکان قرار دهند زيرا ممکن است داخل آنها وسايلي باشد که توسط کودک بلعيده شود و يا کودک ضمن بازي، آنها را روي سر خود کشيده و سبب خفگي وي شود.همچنين گل‌ها و گياهان آپارتماني، گاهي باعث بروز مسموميت در کودکان مي‌شود بنابراين گل‌ها و گياهان آپارتماني را بايد دور از دسترس کودکان قرار داده شود و هنگام بازي کودکان در فضاي باز مراقب آنها بوده تا توسط گل‌ها و گياهان سمي، مسموم نشوند.

مرکز اطلاع‌رساني داروها و سموم معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي همچنين به والدين توصيه کرد: داروهاي خود را در مقابل چشم کودکان نخورند، چرا که کودکان از رفتار بزرگسالان تقليد مي‌کنند و ممکن است دور از چشم والدين داروها را به دهان ببرند. همچنين در هنگام بروز مسائل و مشکلات خانوادگي، بيشتر مراقب کودکان باشند چرا که در اين شرايط کودکان در برابر حوادث و مسموميت اتفاقي، آسيب‌پذيرترند.

بنا بر اعلام مرکز اطلاع‌رساني داروها و سموم، در صورتي که کودک شما ماده‌اي غيرخوراکي را بلعيد، با مرکز اورژانس و يا مرکز کنترل مسموميت‌ها با شماره تلفن 09646 تماس بگيريد. /122

انتهای پیام/

کد خبر 1389080255