عادل فرهنگي با اشاره به وجود شاليزار، دامپروي و در پي آن وضع مالي مناسب مردمان روستاي مايان نسبت به روستاي چينو، افزود: هر روستايي به نسبت درآمد خود بيشتر ميتواند نيازهايش را برآورده کند.
وي تفاوتهاي اين دو روستا را بزرگ بودن خانههاي روستاي مايان، بهره برداري از تکنيک و نوع مصالح بهتر و تنوع معماري بيشتر آن نسبت به روستاي چينو برشمرد و بيان داشت: در خانههاي روستاي چينو به دليل واقع شدن در ارتفاع پائينتر و به منظور جريان هوا، پنجرههاي بيشتري استفاده شده اما در خانههاي روستاي مايان روزنهها کمتر و بدنهها بيشتر هستند.
فرهنگي شباهت خانههاي اين دو روستا را در تأثيرات اقليم آنها دانست و بيان داشت: هردو روستا داراي خانههاي با سقف شيب دار طولاني هستند.
وي از ديگر ويژگيهاي مشابه خانههاي اين دو روستا به استفاده از گل در خانهها به منظور تحت پوشش قرار دادن بدنهها، استفاده از ايوان و بالکن به منظور ارتباط با اتاقها و استفاده از طبقه همکف به عنوان انبار مطرح کرد.
اين کارشناس ارشد معماري قدمت تاريخي روستاي چينو و مايان را براساس آثار بدست آمده مربوط به حدود 150سال پيش عنوان کرد و يادآور شد: تپه روستاي چينو و لايههاي باستاني آن قدمت بيش از 150 سال را نشان ميدهد.
/119
انتهای پیام/