حميد عمراني افزود: اين کاوش منجر به کشف بقاياي معماري از جنس خشت، کوره و اجاق ها و همچنين اشيايي ازجمله سنگ ساب ها، مشته هاي سنگي، ابزار سنگي، سرپيکان فلزي، مهره ها، سردوک ها ، قمقمه ها و بقاياي ظروف سفالي قرمز ساده و داغدارخاکستري مايل به سياه و بقاياي استخون حيواني مانند شتر، گوسفند و بز و بقاياي يک اسکلت انساني شد که در مطالعات باستان شناسي و تعيين رژيم غذايي و معيشت ساکين بازگير قابل توجه است .
وي همچنين اشاره کرد: درکنار کار کاوش در اين تپه، مطالعات تاريخي و مردم نگاري نيز درروستاي بازگير درحال انجام است.
عمراني رکاوندي تصريح کرد: بازديد کارشناسان رسمي دادگستري براي بررسي و قسمت گذاري زمين هاي محدوده مورد نظر در کارگاه کاوش بازگير و نقشه برداري از محدوده کارگاه و پيرامون آن به منظور تملک بخشي از زمين هايي که دراين محدوده قراردارند، تدابير لازم جهت پوشش موقت سطح محدوده کاوش کارگاه بازگير در زمان پس ازکاوش ، وصالي و مرمت اشياي سفالي مکشوفه درطول کاوش، نقشه برداري از بقاياي معماري مکشوفه و عکسبرداري روزانه از کارگاه کاوش به منظور مستند سازي روند کار از جمله فعاليت هاي صورت گرفته دراين کارگاه است .
وي درادامه به ارائه خدمات لازم به بازديد کنندگان اين کارگاه اعم از اهالي، گروه هاي تاريخ ، دانش آموزان ودانشجويان درمقاطع مختلف اشاره داشت و گفت: طبق تفاهم نامه اين اداره کل با دانشگاه هاي اين استان، دانشجويان باستان شناسي و مرمت بنا و آثار تاريخي درمقاطع مختلف درکاوش هاي اين کارگاه حضور دارند.
عمراني درپايان به نصب پارچه هاي راهنماي بازديدکنندگان و هشدارهاي حفاظتي در بدو ورود به جاده بازگير، مسجد روستا و درمحل کارگاه کاوش اشاره داشت و بازديد عموم از اين سايت را به عنوان تورنگ تپه دوم آزاد اعلام کرد.
تپه بازگير در روستايي به همين نام در بخش مرکزي و در چهارکيلومتري شمال شهرستان مينودشت و در 103 کيلومتري شرق شهرستان گرگان مرکز استان گلستان قرار دارد.
اين تپه تقريباً به شکل بيضي است و محور آن شمالي جنوبي و کمتر از دو هکتار بوده و به شماره 3547 ثبت آثار ملي کشور است .
/104
انتهای پیام/