تغيير کاربري زندگي را به مجموعه‌هاي تاريخي باز مي‌گرداند

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، کتابخانه ملي سابق تبريز پس از مرمت با کاربري جديد به عنوان مرکزي فرهنگي، هنرمندان و هنردوستان را در مکان تاريخي مقبره العرفاي تبريز گردهم آورده است.

اين بنا همزمان با ساختمان شهرداري تبريز و براي استفاده انجمن شهر طراحي و ساخته شده بود و از سال 1360 به بعد به محل جديد کتابخانه شهر اختصاص يافت.

اين بنا به شکل معماري خاص آن دوره و در محل قبرستان قديمي گجيل با بدنه‌اي سنگي ساخته شده و داراي پلان شمالي سه ناو است که ناو مياني به عنوان سالن و ناوهاي جنوبي و شمالي به اتاق‌هاي مورد نياز مجموعه در دوران ساخت خود اختصاص يافته است.

بنا از نوع سنگ محلي اسپراخون و داراي حجاري‌هاي چشمگير است به شکلي که هر بيننده‌اي مي‌تواند به شباهت سبک و معماري اين بنا و ساختمان شهرداري پي ببرد.

بال غربي بنا به دليل آسيب‌هاي وارد شده به مرمت نياز داشت که اين امر در سال‌هاي اخير محقق شده است، همچنين اجراي نما با سنگ اسپراخون، عايق‌کاري و کف‌سازي تراس ضلع جنوبي، اجراي طاق ضربي براي پوشش کف سالن‌ها و اجراي کانال نم ‌زدا در ضلع شمالي ساختمان از ساير اقدامات مرمتي اجرا شده در پروژه مرمت کتابخانه ملي سابق بود و هم اينک بنا سالم محسوب مي‌شود.

در حال حاضر اين بنا در مالکيت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان آذربايجان شرقي است و از آن به عنوان محل فرهنگي و مکاني براي برگزاري همايش‌ها و کلاس‌هاي آموزشي و نمايشگاه‌هاي فرهنگي استفاده مي‌شود

ساختمان کتابخانه ملي تبريز در ضلع شمالي باغ گلستان واقع شده و در آبان ماه سال 78 با شماره 2498 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389081811