محمد علي رئوف رحيمي ايجاد جاذبه گردشگري و جذب هدفمند مخاطب، احياء و بازسازي يکي از بناهاي مجموعه و بازگرداندن بنا به ماهيت اصلي با محتواي موزه آشپزخانه سلطنتي را از اهداف اجراي اين طرح برشمرد که پس از 32 سال با همت و همکاري کارکنان مجموعه در مسير اجرايي شدن و تحقق است.
نماينده ذيحساب مجموعه نيزبا استناد به برخي از آثار بر جاي مانده از تاريخ پهلوي گفت: بيشتر کاخها و بناهاي موجود در اين مجموعه بدون آشپزخانه بودند و اگر هم وجود داشته از آن بيشتر براي سرو غذا ، تزئين آن و ... استفاده ميشده و کمتر به عنوان مکاني براي پخت غذا بوده، چرا که پيچيدن بوي غذا در کاخها برخلاف خواست خانواده سلطنتي دربار بوده بنابراين اين مجموعه بسيار بزرگ و منحصر بفرد نياز به يک آشپزخانه مرکزي با امکانات زياد داشته است.
الهام صالحي با اشاره به ساختمان نيمه کاره و بزرگي در محدوده پل جعفرآباد، کنار رودخانه دربند و آخرين و مدرنترين امکانات و وسايل آن زمان ، مجهز کردند.
وي اضافه کرد: اين مکان که در دوران پهلوي دوم به عنوان بزرگترين آشپزخانه سعدآباد تجهيز شده بود پس ازانقلاب به تدريج به بزرگترين مخزن نگهداري آثار غير موزهاي تبديل شد و به طور کلي ماهيت خود را از دست داد.
نماينده ذيحساب مجموعه سعدآباد اظهار داشت: با توجه به اينکه بسياري از لوازم اصلي آشپزخانه هنوز در اين ساختمان وجود دارند به منظور جلوگيري از روند تخريب و نابودي، طي پيشنهادي از سوي لادن تاج بخشيان مسئول مرکز اسناد مجموعه قرار شد اين آشپزخانه به اصل خود باز گردد.
صالحي بيان کرد: در اين راستا تمامي اشياء و لوازمي که طي 32 سال در اين ساختمان جمعآوري شده بود طي عمليات يک ماهه و با کمک کارکنان خدمات از اين مکان خارج و پس از تعيين تکليف ساماندهي شدند.
در اين مراسم مراحل مختلف مرحله اول طرح بازگشايي آشپزخانه سلطنتي در قالب تصوير به نمايش گذاشته شد و در پايان نيز از سوي مديريت مجموعه از کارکنان واحد خدمات با اهداي هدايا تقدير ويژه بعمل آمد./118
انتهای پیام/