رويکردهاي حفاظتي در نيايشگاه  فرشته آب و فراواني

اسداله بيرانوند در گفتگو با ميراث آرياchtn) ) افزود: در راستاي اجراي عمليات حفاظت و مرمت در معبد آناهيتا هم‌اکنون عمليات احياي پلکان بخش جنوب شرقي و جنوب غربي اين بنا اجرا شده است.

به گفته مدير پايگاه ميراث فرهنگي کنگاور (آناهيتا)؛ همچنين عمليات ساماندهي و تعيين مسيرهاي حرکت به منظور رفت و آمد مسافران در روزهاي نوروز و نيز احياي بخشي از فضاي سبز مجموعه تا دهه فجر به پايان خواهد رسيد.

بناي تاريخي نيايشگاه آناهيتا در شهر کنگاور قرار دارد. کنگاور در ميانه راه امروزي همدان، کرمانشاه و بر سر راه تاريخي هگمتانه تيسفون قرار گرفته ‌است.

اين بنا با ۶/۴ هکتار وسعت، بر پشته صخره‌اي و مشرف به دشت گنگاور ساخته شده‌ است. آناهيتا فرشته و نگهبان آب و فراواني و زيبايي و باروري در نزد ايرانيان داراي مقام بلند و ارجمندي بوده‌ است.

اين بنا داراي ۲۲۰ متر درازا و ۲۱۰ متر پهنا و کلفتي ديوار محيطي آن به ۵/۱۸ متر مي‌رسد. فراز اين اثر تاريخي رديفي از ستون‌هاي سنگي بر پا بوده که بلنداي هر ستون ۵۴/۲ متر است.

وردي بنا به وسيله پلکان دو طرفه در جبهه جنوبي تعبيه شده و در جبهه شمال خاوري پلکان يک طرفه راه دسترسي به اين مکان را فراهم کرده ‌است.

معدن سنگ چهل مران در ۲ کيلومتري باختر اين بنا قرار دارد و اکنون سنگ‌هاي نيمه تراش ميان ستون و سنگ‌هاي نما در سطوح معدن از همان زمان باقي مانده ‌است. قدمت اين بنا را به دوره اشکاني و ساساني نسبت داده‌اند./118

انتهای پیام/

کد خبر 138908229