وي ادامه داد: اجراي اين طرح در بيمارستان روزبه تقريباً به مراحل پاياني نزديک شده و در مجموع پس از پايان اجراي آزمايشي، نتايج اين طرح مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
حاجبي با تأکيد بر اين که ارايه خدمات پس از ترخيص به بيماران مبتلا به اختلالات روانپزشکي، امکان عود بيماري و بستري مجدد اين بيماران را بسيار کاهش ميدهد افزود: با اجراي اين طرح کيفيت زندگي بيماران مبتلا به اختلالات رواني و خانواده آنها افزايش مييابد.
به گفته وي، ارايه خدمات پس از ترخيص به بيماران مبتلا به اختلالات روانپزشکي، خدمت گراني است و لازم است تمام جوانب اقتصادي آن در نظر گرفته شود براين اساس اکنون هزينه اثربخشي اين طرح در حال بررسي است تا مشخص شود که هزينه انجام شده براي اجراي برنامه، از اثربخشي لازم برخوردار است.
وي با اشاره به مزيتهاي اجراي طرح «خدمات پس از ترخيص» براي بيماران مبتلا به اختلالات روانپزشکي، ابراز اميدواري کرد که اين خدمات پس از اجرا، تحت حمايت سازمانهاي بيمه قرار گيرد.
به گفته رئيس اداره سلامت روان وزارت بهداشت، خدمات پس از ترخيص براي بيماران مبتلا به اختلالات روانپزشکي به صورت ويزيت در منزل، پيگيري تلفني، آموزش خانواده بيماران و آموزش مهارتهاي اجتماعي به بيماران ارايه خواهد شد به اين ترتيب بيماران مبتلا به اختلالات روانپزشکي شديد پس از ترخيص از بيمارستان به صورت فعال پيگيري ميشوند.
حاجبي، با اشاره به آغاز برنامه ويزيت در منزل بيماران روانپزشکي از سال 83، ادامه داد: اين برنامه از سال 86 به برنامه خدمات پس از ترخيص گسترش يافت و به اين ترتيب برنامه ويزيت در منزل جزيي از خدمات پس از ترخيص محسوب شد. اکنون نيز برنامههايي به منظور گسترش اين خدمات دردست اجراست. به اين منظور تمام اقدامات اوليه براي راهاندازي مرکز «سلامت روان جامعهنگر» در کشور انجام شده و به نظر ميرسد تا دي ماه جاري به بهره برداري برسد.
رئيس اداره سلامت روان وزارت بهداشت در پايان گفت: با راهاندازي اين مرکز، حوزه ارايه خدمات به بيماران مبتلا به اختلالات روانپزشکي بيش از پيش گسترده ميشود به طوري که خدمات پس از ترخيص بيماران روانپزشکي به عنوان جزيي از خدمات مرکز سلامت روان جامعهنگر محسوب خواهد شد. /122
انتهای پیام/