وي ادامه داد: تعداد بيماران کليوي و دياليزي در کشور 16 تا 20 هزار نفر است که اين رقم در خراسان به 1600 تا 2000 نفر ميرسد.
يارمحمدي به پيوند عضو از جسد اشاره کرد و گفت: به دليل اين که اينگونه پيوند از سال 1383 آغاز شده، تاکنون بيش از 880پيوند انجام شده است.
وي با تاکيد بر اينکه بايد فرهنگ اهداي عضو ترويج داده شود تا با اهداي عضو از فردمرگ مغزي شده به بيماران نيازمند زندگي دوباره به آنها هديه کنند، از تاسيس بيمارستان جديد با عنوان مرکز پيوند اعضا دانشگاه علوم پزشکي خبر داد و خاطرنشان کرد: اين بيمارستان با هدف تجميع اعمال پيوند اعضا ايجاد ميشود تااعمال پيوند اعضا مانند پيوند پيوست، کبد، کليه، قرنيه چشم که در هر بيمارستان به صورت جدا انجام ميشود، دراين بيمارستان به صورت يکجا انجام شود.
مدير گروه اورولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد ادامه داد: اين بيمارستان اولين مرکز پيوند اعضا شرق کشور خواهد بود که کشور ما از نظر تکنيک پيوند اعضا در رديف اول خاورميانه قرار دارد.
وي در خصوص پيوند اعضا اطفال ابراز داشت: اگر سن طفوليت را تا 16 سال بدانيم ميزان افرادي که در اين سن مرگ مغزي ميشوند و عضو آنها اهدا ميشود به پنج درصد ميرسد که بايد به اين نکته توجه داشت بيشترين علت نارسايي کليوي از همين سنين کودکي شروع ميشود.
وي ادامه داد: اهداي اعضا از اطفال به بزرگسالان اين گونه است که در صورت نياز به کليه، دو کليه اطفال را به يک بيمار کليوي بزرگسال اهدا ميکنيم تا از نظر ديگر موارد پزشکي دچار مشکل نشود.
يارمحمدي درخصوص پسزدن يا برگشت پيوند پس از عمل تصريح کرد: قبل از عمل تستهايي براي اينکه اعضا سلامتي کامل دارند، انجام ميشود که در صورت مثبت بودن آزمايشها و مراحل قانوني مختلف اين عمل انجام ميشود، پسزدگي به صورت فوق حاد، حاد و مزمن وجود دارد که در مورد پيوند اعضا هميشه مزمن وجود دارد و در اين صورت داروهاي مهارکننده به بيماران داده ميشود اما باز هم مواردي وجود دارد که پس از عمل متوجه ميشويم اين عضو به درد پيوند نميخورد و سريعا عمل ديگر انجام ميشود.
وي ادامه داد: دخانيات تاثير مستقيم در نارساييهايي کليوي ندارد، اما کمککننده به از بين رفتن کليه است.
مدير گروه اورولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در خصوص چگونگي پيشگيري بيماري کليوي افزود: پيشگيري بيماري کليوي از دوران جنيني بااستفاده ازسونوگرافي و راديولوژي آغاز ميشود که بااستفاده ازاين روش مي توان ازهزينههاي گزاف درماني جلوگيري نمود اما هنوز دستگاههاي مجهز اين نوع درمان رابطورکامل در اختيار نداريم. /122
انتهای پیام/